Реклама / Ads
14| 3753 |22.12.2020 НОВИНИ

Николай Милчев: Ама не съм и сляп, да не виждам, че се правим на бабаити пред македонците, защото пред други не можем

.
Николай Милчев
България щяла да помогне на Република Северна Македония с ваксини срещу Ковид 19. Браво! Толкова е хуманно и европейско, че чак няма накъде. След като им показахме червен картон за Европейския съюз, сега ще им даваме ваксини. Нещо като да кажеш голямо „НЕ“ на някого за среща, а после да му изпратиш кутия бонбони за утеха.
 

Не ви харесва примера ли? Не ви се струва достатъчно патриотично и хуманно да говоря така? Не ме интересува вече. Писна ми да слушам едно и също – Сталин, Тито и Георги Димитров са виновни, Коминтерна е виновен, комунистите най-вече. Белград и Скопие – и те.


И нито дума за това, какви ги е вършила ВМРО по земите от Пирин до Егея и Вардар. Нито дума за времената от Втората световна война, когато сме „администрирали“ тези земи. Нито звук как сме „администрирали“ тогава земите, дадени ни като съюзници на Германия.


Колкото по-единни стават Правителство, Парламент, Президентство и партии за това, дето показахме среден пръст на братята от Вардарската долина, толкова повече ме втриса и ми замирисва на избори и на електорат. Голяма пропаганда и голямо зъбене.
Сега ни е паднало да ги мачкаме македонците. Така ги обичаме, че ще ги удушим от мачкане и любов.


И не ми скачайте, че съм забравил за българския национален идеал, за „Железният светилник“ и за Илинден. Нищо не съм забравил – и войните не съм забравил, и жертвите не съм забравил. Ама не съм и сляп, да не виждам, че се правим на бабаити пред македонците, защото пред други не можем.


И това наше българско опиянение, пиянство и махмурлук – винаги да сме прави, идеални и безгрешни. И все тия около нас и над нас да са ни виновни. Това не е европейска политика, това е балканско зъбене със задна дата от повече от век. Голяма демагогия и голяма грешка.


И понеже е модерно да се правят предложения за решаване на „проблема“, и аз имам такова: И нашето ВМРО, и македонското ВМРО да се разпуснат едновременно, пък да видим какво ще се случи. Според мен ще е за добро.
Иначе ще продължим до безкрай да си играем на патриотични ваксини.

 

Николай Милчев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3371 |22.12.2020 Николай Костов: Хартиената рецепта изчезва след месец май . 34| 7617 |18.12.2020 Николай Марков: В крайна сметка - има българска мафия . 7| 5096 |15.12.2020 Николай Милчев: Толкова шишенца не съм виждал никога. Станали са повече от снежинките . 11| 4696 |10.12.2020 Д-р Николай Брънзалов: Обещаните пари за личните лекари ги няма, БЛС иска среща с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads