Реклама / Ads
8| 4146 |10.01.2024 НОВИНИ

Екипът на Навални готви протести в цял свят. Демонстрации и у нас /видео/

.
Движението на намиращия се в затвора руски опозиционер Алексей Навални призова за демонстрации по целия свят по случай третата годишнина от арестуването му на 21 януари, предаде ДПА. "Нека си припомним, че Русия не принадлежи на мошеници, крадци и убийци", призовават то.
 

Руският президент Владимир Путин изпрати един от най-силните си критици в арктическа затворническа колония, за да заглуши гласа му, каза екипът на Навални.

 

"Не оставяйте Путин да спечели", написа снощи главният му стратег Леонид Волков в канала си в "Телеграм".





Демонстрации са планирани само в чужбина, тъй като руските власти потискат жестоко инакомислещите в страната. Очаква се проявите да са най-много в Германия, където организатори очакват шествия в около 10 града, сред които Франкфурт, Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн и Щутгарт.

 

Други държави, в които към момента е потвърдено, че ще има протести са Австралия, Аржентина, Армения, Белгия, Бразилия, Великоритания, Грузия, Дания, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Литва, Мексико, Нидерландия, Нова Зеландия, Полша, Португалия, САЩ, Финландия, Франция, Черна гора, Швейцария, Швеция, Естония.

 

Протести ще има още и у нас. Според организацията те са обявени за 21 януари от 14:00 часа в четири български града. Това са Бургас - при Паметника на Альоша, Варна - на централния вход на Морска градина, в Русе - в близост до Община Русе (пл. Свобода, 6) и София - на пешеходната част на булевард "Витоша".





Навални от декември се намира в наказателна колония "Полярен вълк", северно от Северния полярен кръг в сибирския Ямало-Ненецки окръг.

 

Вчера екипът му съобщи в социалните мрежи, че Навални е бил осъден на още седем дни в затвора. Причината е, че той е отказал "да се представи" по подобаващ начин пред затворническия персонал.

 

Навални има присъда от 19 години затвор по обвинения в екстремизъм.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6448 |10.01.2024 Твърдения, че удрят австрийските BILLA и OMV. Асен Василев: "Текат проверки в още 700 фирми" . 5| 4516 |10.01.2024 "В памет на загиналия им български другар". Защо войниците в Украйна пишат върху снаряди? . 0| 4112 |10.01.2024 Обявяваме от днес доходите си пред НАП, подаваме декларации . 29| 10589 |10.01.2024 Бюстът на Граф Игнатиев във Варна беше съборен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads