Реклама / Ads
3| 10528 |25.09.2019 НОВИНИ

Сбъдна се пророчеството на Доган: Който владее главния прокурор - владее държавата

.
Соня Момчилова и Весислава Танчева
Компроматните средства превърнаха изборите в улична разпра. Пороците в избора на Иван Гешев за главен прокурор и тези в кампанията за местните избори вече са очевидни.
 

Тази тема  коментираха журналистите  и  PR експертите Соня Момчилова и Весислава Танчева  в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком.

 

Момчилова  припомни, че век по-рано, през 1925 година, когато Йосиф Хербс оглавява БТА, той, Гео Милев, Христо Ясенов и други изчезват безследно. Може би е груба аналогията, но се сещаме за тези неща, защото днес се случват подобни неща. Днес всичко е много опростачено. Газенето е повсеместно, газенето е с голям ботуш и не е от вчера. Толкова порочно е , толкова е скверно и развращаващо, че няма как всички да не понесем щати, а някои са и жертви на репресии.

 

Няма алтернатива и за избор на кмет на София – и двете дами са с едни и същи прически, а и двете са от статуквото. Сякаш трябва да избираме по-малкото зло, но то, когато е овластено - нараства.  Съществува страх от тези кметове, които са вече пореден мандат.

 

Неизбежно е създаването на крайно дясна партия, отговори Момчилова на въпроса не предстои ли създаването на такава.

 

Дефицитът на човечност е толкова сериозен и това вероятно е причината за реакцията по случая „Полфрийман“,  каза още Соня Момчилова.

 

Весислава Танчева коментира, че Конституцията е конструирана така, че главният прокурор не дължи отчет пред никого и не подлежи на санкции, ако извърши някакви нарушания. Върнахме се почти 29 години назад, когато Ахмед Доган, тогава в опозиция, каза точно тези неща, че този който владее главния прокурор владее държавата, без значение кои са другите власти в държавата. Главният прокурор на практика се оказва най-висшата длъжност в държавата. Публиката не е виновна, голяма част от нея вероятно се влияе от жълто-кафяви компромати, но голяма част от хората са погнусени от такива неща.

 

На местните избори влияят онези, които играят с властта. Какво му е толкова важното на Гешев? Това е прокурорът , който няма да закачи нито една от досегашните зависимости и те ще си го изберат.

Неизбежно е ГЕРБ да загуби политическата си власт, но те се опитват да не загубят икономическата си такава.  Плавно и полека следващите две години властта ще се изплъзва на ГЕРБ и  ще се прехвърли другаде. Създава се изкуствена опозиция. Интересно е да се наблюдават следващите стъпки на Цветан Цветанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5319 |22.09.2019 Ердоган: Съветът за сигурност не може да реши израелския въпрос . 2| 5174 |21.12.2018 Атанасов за словото на Доган: Всичко се свежда до едни големи пари, откраднати от нас . 5| 10276 |21.12.2018 Андай за речта на Доган: Формулата за програмен кабинет е оцапана . 69| 6088 |20.12.2018 Доган: Да не допуснем управляващите да претърпят вътрешнопартийна имплозия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads