Реклама / Ads
4| 4379 |25.11.2019 НОВИНИ

PR експерт: Колко са мълчаливите трагедии, никой не знае

.
Любомир Аламанов
Радостно е, че полицията започва кампания срещу домашното насилие. Тъжно е, че трябваше две години да минат в безмислени разправии, да бъдат съсипани животите на хиляди насилени жени, за да започне някаква промяна.
 

Сигналите за домашно насилие са десетки хиляди всяка година. И това са подадените на 112. Колко са мълчаливите трагедии, никой не знае.

 

Наказания трябва да има. Но превенцията е много по-важна. Превенция, която да намалява шанса да се стига до наказания. Превенция, която да учи хората кое е допустимо и кое не.

 

Приемането на една Конвенция срещу домашното насилие нищо няма да промени. Но ще даде знак кое е допустимо и кое не. И ще накара чиновниците да работят. А колкото до някои притеснения, вижте числата. Само за миналата година сигналите за домашно насилие са над 31 000. И нито един сигнал, че някой са го направили хомосексуален. Толкова за истерията по темата.

 

И да, има насилие по полов признак. Има вменяване на социални роли. Ако една учителка в малък град казва непрекъснато на седмокласничка: "Няма нужда да учиш математика, тя е за момчета. Ти учи как да шиеш и готвиш, че да се омъжиш." - това е насилие по пол. И би трябвало да е абсолютно недопустимо в нормално общество.

И да, реален е примерът. За съжаление.

 

Но се радвам. Усилията на всички, които не се уплашиха през последните години, а продължиха да говорят и пишат и протестират по темата, дават резултат. Даже администрацията започва да разбира колко голям е проблемът. И колко работа има да се свърши. И колко всички ние трябва да се променим.

 

Добра стъпка на полицията.

Моля ви, не спирайте.

Продължавайте, хиляди имат нужда от вас.

Хубав ден!

 

Любомир Аламанов, Фейсбук

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 26705 |25.11.2019 Експерт: Показателно е, че я няма Екатерина Захариева в делегацията в САЩ . 2| 4368 |22.11.2019 Експерт: Течът на данни в НАП привлече вниманието на хакерите от цял свят . 3| 4624 |21.11.2019 Експерт: Изборът на Цацаров да оглави КПКОНПИ е предрешен . 0| 3948 |18.11.2019 Експерт: Виновни за кризата в Перник са ръководството на ВиК и на ресорния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads