Реклама / Ads
23| 9631 |05.04.2019 НОВИНИ

Експерт: Колкото си по-посредствен, толкова по-високо те издигат в ГЕРБ

.
Борислав Цеков
”Още с възхода си ГЕРБ с едно неприкрито удоволствие показваше как лансира посредствеността - колкото си по-посредствен, без образование, по-народен, толкова по-високо те издига ГЕРБ. На тази порочна кадрова политика трябва да се сложи край. И ако ГЕРБ няма капацитет да изведе образовани и опитни кадри, то трябва да си отиде от власт.
 

„Когато състоянието на държавното управление бъде разтърсено от толкова сериозни скандали, основани на разбирането, че властта живее прекалено охолно и то е необяснимо с оглед нормалните доходи, които могат да се докажат, това винаги се превръща в държавен проблем“.Това каза пред БНР Борислав Цеков от Института по модерна политика, член на правния съвет към президента. Той участва с коментар по темата дали размерите на корупцията в държавата вече застрашават националната сигурност.

 

„Дали този проблем може да засегне държавната сигурност, зависи от мащабите на политическата корупция“, допълни още той в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

„Стигнали сме до етапа, в който можем без никакво съмнение да кажем, че корупцията и съмненията в етиката на заемащите висши политически длъжности е държавен проблем“.

Според Цеков ролята на Консултативния съвет за национална сигурност „като замисъл, като конституционен статус е да бъде платформата, в която под егидата на държавния глава се формира единна държавна позиция по ключови въпроси и се набелязват конкретни мерки“.

 

По отношение на борбата с корупцията в една такава ситуация, определено кризисна в настоящото управление, Консултативният съвет по национална сигурност би могъл да изиграе стабилизираща роля, но за да я изиграе, би следвало партиите да изоставят своите партийни страсти извън сградата на президентска институция - в парламента, където им е мястото, а в президентска институция да дойдат подготвени с конкретни решения на проблемите“, коментира още Цеков.

Борислав Цеков смята, че „управляващите трябва да предложат една ясна кадрова политика във властта“.

 

„Аз персонално няма да коментирам, но хора с дипломи – бол“, каза Цеков за избора на нов правосъден министър и допълни: „Всеки нов министър трябва да има шанс да се прояви, но ако съдим по законотворчеството на този парламент, което е под нулата като качество, това не е добра оценка за г-н Кирилов“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4476 |31.03.2019 Експерт: Слана попари дърветата, реколтата в страната е обречена . 3| 4503 |31.03.2019 Баба Радка за смяната на времето: Главата ми се „връти“. Експерт: Пазете сърцето си . 4| 4227 |25.03.2019 Експерт: Цени от 600-700 евро на квадрат в ”Изток” имаше преди 10 г. . 4| 5420 |24.03.2019 PR експерт: Кампанията на Ненчев за евровота ще отвлече вниманието от апартаментите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads