Реклама / Ads
3| 4357 |22.02.2022 НОВИНИ

Експерт: Санкциите са сериозни, но пренебрежимо незначителни за Русия възможностите й

.
Славчо Велков Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Наложените санкции са сериозни, но пренебрежимо незначителни за Русия и нейните възможности. Това коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по международна сигурност Славчо Велков.
 

„Руският законодателен орган на практика се съгласи с това, което вчера беше договорено - признаване на независимост на Донецката и Луганската народни републики. Държавната дума с днешния си акт разреши "използването на войски на Русия извън територията на страната". Това означава, че руски войски, които са близо до тази територия, ще бъдат въведени за гарантиране на сигурността на района и на населението на двете републики. От днес са със статут на независими държави“, обясни тоя.

 

Като най-важно в ситуацията експертът изтъкна, че са подписали договор за взаимопомощ, включително и за военна такава.

 

„На територията на тези райони сигурността ще бъде гарантирана в присъствието на руски войски. Предвид факта, че от вчера започна засилена активност по отношение на водене на огън по тези области, най-вероятно в следващите няколко дни, ако има такова напрежение и при първата смърт на руски войски, отговорът ще бъде не само от въоръжението сили на Донецката и Луганската народни републики, а и от онези, които „умиротворяват“, добави Велков.

 

Според него на Украйна ще продължи да се помага, но актът, че от тези области са били изтеглени чуждите контингенти, показа, че Западът гледа с друго око на ситуацията.

 

„Информационната операция, която беше проведена от Русия, е била типичен пример за хибриден способ за решаване на подобни проблеми“, смята той.

 

Велков коментира и темата с газовите доставки: „Путин заяви, че газовите доставки за Европа няма да спират, дори ще се развива газопреносната инфраструктура. Русия ще развива и други енергийни проекти като „Турски поток“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3828 |18.02.2022 Финансов експерт: Нулева корупция има само в Северна Корея . 13| 3434 |18.02.2022 Експерт: Жестът на Джамбазки нанесе сериозен удар по имиджа на България . 4| 2991 |08.02.2022 Над $50 млрд може да загуби Русия от санкциите, ако въобще се стигне до такива . 2| 3083 |07.02.2022 Експерт: Правителството и НС да вземат незабавни мерки за успокояване на енергийния сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads