Реклама / Ads
5| 2811 |12.05.2023 НОВИНИ

Експерти: Прагът на търпимост към главния прокурор беше преминат

.
Бившият правосъден министър Зинаида Златанова Източник: БГНЕС
Може ли да бъде освободен от поста главен прокурор Иван Гешев? Този въпрос коментираха в студиото на „Тази сутрин“ бившият зам.-председател на парламента Явор Нотев, бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, бившият правосъден министър Зинаида Златанова.
 

„Мария Габриел никога не е говорила за върховенството на закона и правота в битието ѝ на еврокомисар и затова всички сме изненадани от направените заявки. Много други еврокомисари и български евродепутати са говорили по темата, но тя никога не се е занимавала с това, въпреки силния си глас като еврокомисар. Вероятно тя самата ще каже, защо е стигнало до извода, че трябва да се сменя Иван Гешев“, каза Зинаида Златанова.

 

Нейното опасение е, че се прибягва до смяна на човека, за да се възпроизведе определен модел.

 

„Прагът на търпимост беше преминат. Освен това не зная доколко въпросът за варненската дупка няма отношение по случая. Като че ли доста хора не си спомнят за този случай, но ми се струва, че точно последните дни чух за някаква възобновена проверка на прокуратурата“, коментира темата и Емануил Йорданов.

 

Според него има опасност да се запази модела, но „има и една друга опасност, която не бива да се пренебрегва – дали ако бъде отстранен Гешев, няма да бъде назначен Гешев-2“. Той допълни, че има много кандидати за „Гешев-2“.

 

„Бих коментирал думите на президента Румен Радев за закъснялата реакция. Той беше коректен и точен, но с поглед назад в миналото. Поглед и оценка на изпуснатото – трите години. Това го заем. Всъщност, ако трябва да кажем кога беше артикулирана на пръв път тази тема, ще трябва да се върнем към мандата на Татарчев. Той каза, че над него е само господ “, заяви и Явор Нотев.

 

Той обърна внимание върху това, че още тогава е трябвало да се промени начина, по който отговаря и се отчита главния прокурор. Според него големият въпрос е защо това се прави сега.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2570 |10.05.2023 Експерти: Изкуственият интелект е екзистенциална заплаха за цялото човечество . 5| 2651 |10.05.2023 Експерти: Съставът на КАТ намалява от години, придружител на младите шофьори не е добра идея . 0| 2707 |19.04.2023 Експерти: Ниските ставки на ДДС за някои бизнеси ще трябва да отпаднат . 13| 2758 |14.04.2023 Експерти: В момента България е държавата с най-евтини горива в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads