Реклама / Ads
0| 3144 |24.08.2022 НОВИНИ

Ексшефът на ”Кинтекс”: Много е важно, като загубиш работата си, поне да запазиш честта си

.
Александър Михайлов
Бившият шеф на ”Кинтекс” Александър Михайлов публикува Отворено писмо във Фейсбук, адресирано до негови бивши колеги. Михайлов постовя на дневен ред още злободневни въпроси, свързани с управлението на фирмата и нападките от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова. В него се казва:
 

Подател: Александър Михайлов – изпълнителен директор на „Кинтекс“ в периода 2017-2018 г. и 2021-2022 г.
Адресати: Вече бившите директори на "Кинтекс", а именно:
1. Г-жа Анита Великова, която м. февруари гласува за прекратяване плащанията към офшорната фирма в Дубай, която източва „Кинтекс“, а м. юли гласува наопаки – за възобновяване плащанията без да е свършено нищо в замяна.
2. Г-н Борислав Йорданов, който явно е много близък на Корнелия Нинова, защото е назначен от нея освен за член на борда на „Кинтекс“ и за Началник на отдел в „Държавна Консолидационна Компания“ (дай Боже всеки му 2 заплати на месец).
3. Г-н Александър Павлов, когото аз освободих през м. януари, защото като Директор Кантора бе допуснал за 3 години 38 рекламации за един и същ клиент и последният бе изпратил 11 предупредителни писма за включване на „Кинтекс“ в черен/забранителен списък (документирано).
4. Г-н Валери Гроздев, който е един добър, но крайно объркан и нерешителен специалист.


Уважаеми колеги,
Обръщам се към Вас по повод Ваше прессъобщение, в което 5 пъти споменавате моето име, повече дори от това на министъра на икономиката и индустрията, с когото воювате (той е поименно назован 4 пъти).
Конкретно по поставените от Вас въпроси, които ме засягат, отговарям по хронологията на Вашето изложение:
Работил съм във фирма на г-н Петър Манджуков. Там и на всички други работни места съм бил назначаван заради своята експертиза и резултати. Най-вероятно Вие нямате голям опит в частния сектор, тъй като стартът в живота ни е твърде различен, но хората, на които им се налага с труд да изкарват прехраната си знаят, че служителите (дори тези на ръководни позиции) не определят на кого, кога и при какви условия се прехвърля собствеността на дадена компания.


Винаги съм избягвал теми за роднините на хората, защото никой не си ги избира, а и смятам темата за „жълта“. Със сигурност няма да е приятно, ако се правят внушения по Вашите биографии. Защото нека не забравяме, че братът на г-н Гроздев е член на ВСС излъчен от #ДПС, а пастрокът на г-н Павлов е Антон Салджийски, дългогодишен директор на Кинтекс и член на #БСП - район “Възраждане”.
Моята критика към Вас обаче винаги е била персонална – защото за това, което направихте с Кинтекс не носят отговорност близките Ви (въпреки че отворен остава въпроса дали те не са имали отношение към назначаването Ви на длъжностите, които заемате).


От своя страна аз съм тръгнал през 2012 г. от най-ниското стъпало в Кинтекс. Бях временно назначен през октомври 2021 г. за изпълнителен директор. В последствие бе открит конкурс от „ДКК“ и аз участвах в него на равен старт с всички други. При встъпването си в длъжност Корнелия Нинова спря тази и всички състезателни процедури, които бяха в напреднала фаза и назначи навсякъде хора без конкурси. Явно се е притеснявала, че моята и Вашите биографии са твърде ралични и няма как в открит конкурс да ме изместите. Затова и тя организираше в последствие много различен тип конкурси: със срок за участие 3 дни (от петък до понеделник) и то след като вече правителството бе в оставка.


Мисля, че всички разбраха истината за износа на оръжия правен от г-жа Корнелия Нинова. За това как и най-вече поради какъв интерес тя и началника на кабинета ѝ се намесваха във всяка оръжейна сделка.


Моята битка на принципна основа винаги е била с нея, а не с Вас. Но тъй като днес тя Ви използва като маша, ще Ви попитам – защо допуснахте намаляване (провал) на сумата по договорен контракт с около ¼ или 9 млн. евро по-малко. И тези пари ли изтекоха към някоя офшорка в Дубай или друга екзотична дестинация?


В заключение: Спрете да подгрявате стари и безвкусни манджи, като повтаряте опорните точни на Нинова, които тя прокламира от м. април/май. Видя се, че никой, в това число медиите, не ѝ вярват. Явно заета в предизборната кампания, тя ползва Вас за нейни глашатаи. Не говорете общи приказки, като развявате разни листа (уж документи), но не показвате какво пише в тях. Последното е стар и изтъркан медиен трик.


Човек има своята работа и име. Много е важно, като загуби работата си, поне да запази честта си.
С уважение,

Александър Михайлов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3165 |23.08.2022 Бившият шеф на ”Кинтекс”: Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни . 0| 4923 |23.08.2022 Цветлин Йовчев: Рискуваме условията на ”Газпром” да са много по-тежки и да бъде унижена България . 0| 8441 |23.08.2022 Арман Бабикян: Кризисният щаб за газа изговори много глупости и лъжи . 0| 2686 |22.08.2022 Христо Алексиев: Изгубено е много време по въпроса с интерконектора с Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads