Реклама / Ads

0| 2447 |04.05.2022 НОВИНИ

Нинова с нов опит да разкара шефа на „Кинтекс“

.
Александър Михайлов, Корнелия Нинова
След изнесената информация за оръжието за Украйна, подчинените на Корнелия Нинова предприели нови спешни действия за овладяване на „Кинтекс“. Това твърди Александър Михайлов в позиция, изпратена до медиите.

Държавната консолидационна компания с поредни спешни действия за смяна на ръководството на „Кинтекс“ ЕАД – входира ново искане за смяна на изпълнителния директор, става ясно от справка в Търговския регистър. С това свое действие ДКК отново опровергава министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, като на практика дискредитира нейната публична версия за „извършен одит на „Кинтекс“. В новите мотиви за смяната на ръководството се посочва като причина „разкрита държавна тайна“, а за проверка в дружеството вече не се говори.

 

„След като оборих публично с документи и безспорни факти нелепото твърдение за проверка от Инспектората и конфликт на интереси, сега министър Нинова ме уволнява повторно, като чрез ДКК спекулира и представя личното ми професионално мнение, че българско оръжие стига до Украйна през посредници, като изнасяне на държавна тайна – опит да ми се запуши устата и да бъда сплашен“, коментира Михайлов.

 

Според него е възможно всички предприети действия от ДКК да са по лично разпореждане на министър Нинова, на която се налага да отговаря на все повече неудобни медийни въпроси. Това на практика е опит с юридически хватки да се заобиколи разпореждането на българския съд, с което бе спряна смяната в ръководството на „Кинтекс“ и да се ускори кадровата промяна на изпълнителния директор.

 

„При първия опит за моето уволнение, след като прекратих източването на милиони от „Кинтекс“ ЕАД от чужда офшорна фирма, г-жа Корнелия Нинова нарочно и манипулативно трансформира пред медиите анонимен непроверен донос до констатации на Инспектората на Министерството. Сега изваждат нова карта – че съм изнесъл държавна тайна. Целта е само една – колкото могат по-бързо да овладеят „Кинтекс“, категоричен е Александър Михайлов.

 

„Призовавам да се извърши проверка в дружеството и да удостовери, че въпреки че имам допуск до класифицирана информация, никога не съм имал достъп до държавни тайни, камо ли да съм разгласявал такива. При всички мои публични изяви не съм нарушавал и търговската тайна. Никога не съм споменавал конкретни държави-клиенти, номера на търгове или договори, описание на доставяното имущество или друга чувствителна информация“, подчертава Александър Михайлов.

 

Той задава риторичния въпрос дали и редица журналистически разследвания по темата с оръжието за Украйна са окачествени от министър Нинова като действия срещу държавата и предвижда ли да сплаши и техните редакции по същия начин.

 

В своята позиция Михайлов категорично посочва, че нищо от изложените от ДКК мотиви за уволнението не отговаря на истината и че докато има медии, които искат да знаят цялата истина, няма да спре да говори за нея.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 12033 |04.05.2022 Мая Манолова: Нинова е влязла в каскадни лъжи . 0| 2568 |04.05.2022 Пореден опит: ВСС обсъжда искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев . 0| 3279 |03.05.2022 Петър Чолаков: Фатално ще е за Нинова, ако България реши да изпраща оръжие за Украйна . 0| 2521 |03.05.2022 Асен Генов: БСП няма да излязат от коалицията, кога друг път Нинова ще е вицепремиер?
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ