Реклама / Ads
8| 4579 |17.03.2021 НОВИНИ

Емилия Милчева: В предизборната програма на ГЕРБ има смехотворни неща

.
В предизборната програма на партия ГЕРБ отсъства големият играч - пандемията и кризата след COVID-19. Не присъства укрепването на системата на здравеопазването или нейната промяна. Виждаме едни смехотворни намерения. В сектор енергетика има някакво намерение за изграждане на водородни инсталации, но няма нито дума с какво ще бъдат заместени. Съвършено нищо. Селското стопанство изобщо го няма. Най-слабата част е за външната политика и върховенството на закона.
 

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" журналистът Емилия Милчева. Думите й идват само ден, след като управляващите обявиха дългата си предизборна програма, обхванала 120 страници и написана съвместно с върналия се на бял кон Владислав Горанов. Впрочем бившият финансов министър, който припомняме си тръгна от поста заради връзки с ДПС и Делян Пеевски напоследък все по-често се появява в публичните изяви на ГЕРБ. Друг министър, който си тръгна по същите причини в разгара на протестите миналото лято е водач на листа. Става дума за бившият МВР шеф Младен Маринов.

 

"Най-големият въпрос е защо кризата след COVID-19 не присъства в програмата по никакъв начин. Не присъства като укрепване на системата на здравеопазването или промяната й. В тази програма по отношение на здравеопазването виждаме едни смехотворни намерения - там, където има огромен проблем със специалистите, се предлага съчетаване на три вида стимули - държавни, общински и местни (ако изобщо на тези места има болници), както и уреждане на детска градина и ясли. Този проблем извън София не съществува", обясни Милчева.

 

Нейното обобщение е съвсем просто - в цялата програма отсъства "големият играч" - пандемията.

 

"В сектор енергетика има някакво намерение за изграждане на водородни инсталации, но няма нито дума за закриване на мощности, нито какво ще стане или какви програми биха се предложили в тази посока. Съвършено нищо. Споменато е, че са модернизирани 5-и и 6-и блок на АЕЦ “Козлодуй”, че се разчита на интерконекторите за някаква диверсификация и толкова. Точка. Очаквах да има едно много по-ясно по отношение на “Зелената сделка” становище и виждане какво ще става. Ситуация, при която ще се наложи до 2030 г. едно закриване на мощности, трябва да е ясно с какво ще бъдат заместени. Те осигуряват 45% от електроенергията в България", отсече Милчева и допълни - селското стопанство отсъства напълно.

 

Най-слабата по думите й част е външната политика и върховенството на закона.

+В опит да се противопоставят на лобизма, от ГЕРБ предлагат въвеждането на т.нар. “законодателно досие” - ако вие сте народен представител и внасяте законопроект, трябва да обясните и да кажете публично с коя кантора сте се срещнали и прочее. Това не е възможно да стане", смята журналистът и допълни - в момента голяма част от лобистките закони са по предложение на Министерския съвет.

 

"Периодично, пише в програмата, ще се провеждат публични допитвания дали обществото е удовлетворено от правосъдието и правораздаването. Изключително забавно. По поръчка на управляващите…", коментира още Милчева.

 

"Политиците разчитат на това, че почти никой не чете предизборни програми, освен журналистите и то не всички, просто защото това ти е работата", допълни Милчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3454 |09.03.2021 Здравният министър прекратява предизборната си кампания . 3| 3629 |08.03.2021 Апелативният съд потвърди: 18 г. затвор за акушерката Емилия Ковачева . 11| 3386 |05.03.2021 Старт на предизборната кампания . 16| 4352 |24.02.2021 За предизборната кампания Борисов паркира джипката в гаража

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads