Реклама / Ads
14| 5588 |21.08.2023 НОВИНИ

Емилия Милчева: Радев трябва да се конкурира на първо място с ”Възраждане”, с които имат сходни послания

.
Емилия Милчева, журналист Източник: БГНЕС
”От цялата политическа кариера на г-н Радев дотук връх Шипка е негов любим подиум. На този терен – национално-патриотичния и популистки – има доста голяма конкуренция. Президентът, каквото и да реши, трябва да се конкурира на първо място с ”Възраждане”, с които към момента имат сходни послания.”
 

Това заяви пред БНР журналистът Емилия Милчева по повод на повишеното напрежение между президента и управляващото мнозинство след изявленията на държавния глава на тържествата за годишнината от Шипченската епопея.

 

Милчева намери в словото на Радев на Шипка "известно подстрекателство към метеж" заради посланието му за "червената линия на нашето търпение" и изрази мнение, че се разчита заявка за отдавна предричания политически проект на президента с оглед на употребения от него израз "народно движение".

 

До момента нито един от предишните президенти не е успявал с политическите си проекти, отбеляза журналистът. По думите й обаче сега конюнктурата е по-различна

 

Според нея здравословно за демокрацията е държавният глава да не е съгласен с управляващите и да задава неудобни въпроси, които те не биха искали да чуват. Същевременно тя смята, че е налице "малко истеризирана ситуация около паметниците и празниците".

 

"Въпросът е колко близо са до реалните проблеми на хората. Преместването или разрушаването на Паметника на съветската армия е символен акт, но всичко останало е свързано с реалните нужди на хората, с техните страхове", посочи журналистът.

 

"Службите и главният секретар на МВР дължат отговори на обществото във връзка с убийството на Алексей Петров. Необходим е анализ на дейността на службите до момента. Те имат нови задачи, свързани с кърваво-червената линия, прокарана от войната в Украйна", добави Милчева.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 19225 |21.08.2023 Манол Глишев: Румен Радев вече просто става досаден . 45| 13373 |21.08.2023 Явор Божанков: На Радев трябва да се даде институционален отговор. Импийчмънт е възможен вариант . 14| 2889 |20.08.2023 Петков: Радев не иска да се смени неговият секретар на МВР . 25| 3311 |19.08.2023 ПП-ДБ: За пореден път Радев демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads