Реклама / Ads
4| 6276 |31.07.2008 НОВИНИ

Етнически крамоли поставят на карта идилията ГЕРБ-"Атака" в Бургас

.
Активистите на "Атака" смятат, че, ако не бъдат взети спешни мерки, в Бургас може да се разиграе случаят „Захарна фабрика”, познат от София. Бургаският квартал Горно Езерово бил на крачка от етнически конфликт.
 

Това твърдят представители на партия „Атака” в морския град. Съвсем наскоро в квартала избухнал лют скандал между българи и цигани, които, въоръжени с колове и камъни вилняли из селото и трошили огради, стъкла и автомобили, крещейки „Смърт на българите”.Началото всъщност бил обикновен битов конфликт, предизвикан от реплика, отправена към циганин, подканяща го да си премести колата, но размириците продължили повече от час и ужасили живеещите в квартала. g_ezerovo.jpeg

В Горно Езерово има около 1200 българи и 2000 цигани, като част от вторите са настанени незаконно. ДНСК отдавна разполага с решение гетото да се разруши, но процедурата се бави. Според полицията криминогенната обстановка в квартала може да се опише като тежка, поради което още в началото на тази година се взе решение там да бъде открит полицейски участък. Междувременно бяха дарени 20 000 лв. за гориво на патрулките и 15 000 лв. за ремонт на помещенията, но вече пет месеца след решението участък в квартала продължава да няма.

Ситуацията с циганите в бургаския квартал е сложна не от вчера: местните се оплакват, че къщите им често стават обект на набези, а през летния сезон "активността" на джебчиите рязко се повишава из целия град, като най-често пропищяват туристите.

Активистите на "Атака" смятат, че, ако не бъдат взети спешни мерки, в Бургас може да се разиграе случаят „Захарна фабрика”, познат от София. От „Атака” предупредиха още, че ако общинската администрация в Бургас, не вземе бързи мерки, от партията ще оттеглят подкрепата си към управляващата партия ГЕРБ. Доброто взаимодействие между двете партии в морския град е поставено на карта..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4519 |06.05.2008 Разместват структури в МВР според „карта на престъпността” у нас” . 1| 4564 |12.02.2008 Поставят под съмнение новия енергиен холдинг . 0| 5870 |30.06.2007 Хамлетовски въпрос "Да бъде или да не бъде" поставят на пленум в БСП . 0| 4833 |14.03.2007 Около 30 села вече са изтрити от картата на страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads