Реклама / Ads
18| 14656 |01.10.2020 ГЛАСЪТ

Ето какво ще покаже, каже и замаже Борисов в Брюксел

.
Те го гледат с почуда... Източник: БГНЕС
Борисов на среща на европейските лидери. Ще се обсъждат боевете за Нагорни карабах между Армения и Азърбайджан и намесата на Турция в конфликта. Втора точка е да се изрази позиция на ЕС за протестите в Беларус срещу диктатора Лукашенко. Третата тема е отравянето на Алексей Навални и евентуални санкции срещу Кремъл.
 

Каквото й мнение да изрази Бойко Борисов по тези проблеми то няма да е искрено. А не би могъл да признае истината: А/ Защото рядко казва истината. Б/ Защото има задкулисни сделки, които няма как да признае, защото са против интересите на съюза. В/ Няма как да признае, че обслужва чужди интереси – вътрешни и външни.

За Нагорни Карабах истината е, че Борисов подкрепя Ердоган, който нарича азърбайджанците „наши братя мюсюлмани“ и по принцип не си пада по арменците.






Големи интереси в барутния район има и Русия. Целите и на Москва, и на Анкара са различни от тези на Евросъюза. Затова Борисов ще измърмори клише от сорта, че е за „мирно уреждане на конфликта“. Още повече, че има остра нужда от подкрепата на Брюксел и няма как да лобира открито за Ердоган, Путин или Илхан Алиев. Дано е научил, че арменското лоби по света се мери с еврейското по влияние…

 

За Лукашенко и Беларус Борисов ще приглася на Брюксел, защото приликите между това, което става там с това, което става в България са огромни. Протести срещу диктаторски режим, повсеместна корупция, погазване на правото и гражданските свободи. Ще е огромно лицемерие именно Борисов да говори срещу Лукашенко, който е негов събрат по идеи и действия. Не станахме Швейцария на Балканите, но благодарение на Борисов и компания вече сме Беларус на Балканите…

 

Алексей Навални… И по този проблем българският премиер ще бъде доста предпазлив. Ще се похвали, че сме изгонили двама руски дипломати преди десетина дни. Но ще си трае, че разкритието им е от чужди служби. Също, че разследването на отравянето на Емилиян Гебрев, синът му Христо Гебрев и Валентин Тахчиев буксува и бе спряно от прокуратурата на Гешев. Борисов е в менгеме на зависимостите между Москва и Брюксел. Зависим е и от Берлин. Три лаборатории в Германия, Швеция и Франция доказаха, че опозиционерът Навални е отровен с нова версия на „Новичок“.






Кремъл отрича. Немските експерти са категорични, че отравянето е сходно с това на тримата българи. Кремъл отрича. Партньорските служби са убедени, че опитите за убийство са работа на руските тайни служби. Кремъл отрича. И понеже Борисов и важни хора кръга му са зависими много от руските служби, в Брюксел той ще се чувства като „Котка върху горещ ламаринен покрив“… Затова от Борисов ще чуем: „Нека получим сигурни доказателства и тогава…“. Тогава, някой ден, друг път… Любимата дъвка на Борисов.

 

Големият му страх обаче е да не го потупа някой колега с въпроса: „Какво стана, г-н Борисов с онези снимки от спалнята, пачките в шкафчето и записите, дето се хвалеше, че си ни таковал с 200?“ Въпрос за 1 млн евро, от който при тези опънати нерви, нашият може да се изпусне.

 

По някое време прес-центърът на МС ще изпрати до медиите информация за триумфалното присъствие на Борисов в Брюксел, за инициативи, които е предложил и конструктивните разговори, които е провел. Ще има и снимки с козируване и формални усмивки, изпросени при протоколната размяна на два-три лафа. В случая с Борисов -  в присъствието на преводач.






Вероятността поредните приключения на Бойко Борисов в Брюксел да се случат както предвиждаме е около 90% и това не се дължи на пророчески умения, а на логика и предвидимост на база ограничените възможности на коментирания субект. Десет процента остават за причудливите хрумвания на българския премиер, които са неподвластни на здравия разум.

 

Той продължава да олицетворява и представя страната и народа ни в Европа и по света.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 29992 |17.09.2020 ПКП, най-обсъжданата жена днес - с какво ще я запомним? . 32| 16075 |10.09.2020 Какво се крие в джобовете и главите на полицаите? (Допълнена.) . 87| 17969 |17.07.2020 позиция1 . 56| 69229 |20.04.2020 Милен Цветков – какво ще се случи и какво не след смъртта му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads