Реклама / Ads
1| 3915 |15.01.2023 НОВИНИ

Евгений Кънев: Медийният терен тотално блатаняса

.
Източник: личен архив
Обществената телевизия отделя 10 м в централните новини за Нексо, в които говори ББ как… ДБ имат проблем с даренията на служители, подчертано от журналисти като “репутационен проблем”. Сигурно спрямо безукорната репутация на ГЕРБ.
 

Пак същата телевизия внушава, че щом депутат от ПП е бил съдружник в кухо дружество с лице на Нексо, значи цялата партия е била финансирана от Нексо. Никога обаче не биха казали, че бащата на лицето е бил не само в ДС, но и съдружник на самия ББ.


БТВ пък раздухва “скандала” около депутатка от ДБ влязла в ролята на преводач на издирван чужденец. ИТН. Калта по другите медии няма смисъл да обсъждам, защото не е това темата на поста.


Става дума, че триумвиратът Доган-ББ-Радев няма идея как държавата да върви напред, а я разглежда като дойна крава, която трябва да бъде максимално източена.
Целта в политиката им не е как кравата да дава повече мляко, а как да разделят млякото помежду си и Русия, така че никой да не им пречи.


В отбиване на всеки, който иска да ги отбие от вимето са се въоръжили с целия познат арсенал на руските служби: компромати, подкупи на публични лица, пускане на слухове в медиите, превръщане на всяка измислица във факт, на всеки факт в обвинение за престъпление, на всяко нарушение в затъмнение на техните престъпления.

 

Всичко това влиза веднага във вентилатора на най-вече “обществените медии” и се затвърждава от частните медии. Тук място за логика, причина - следствие, аргумент - функция няма място.


Всичко по-горе е за овладяване на вътрешния “политически пазар”. Но това не е достатъчно. Има и външна заплаха, защото вътрешните уйдурми не могат да заблудят големите играчи и техните служби.


Затова втората част от битката е кой да държи топлата връзка с чуждите посолства.
Докато беше на власт, ББ направи всичко да измести лица от БСП като агенти на руското влияние у нас. Многократно съм писал за услугите му към Путин. Независимо, че днес е пламенен Атлантик, позицията към казуса с панаира на почетния руски консул е самообяснителна. Да не забравяме, че в сагата участва и друг руски гражданин - кметът на Варна, получил българско гражданство месец преди да стане кмет.
Но не само Русия. И ГЕРБ, и техния сиамски близнак ДПС прокараха партини до Вашингтон - с предложение за всякакви най-вече търговски услуги - да купим самолети, ядрени реактори, какво ли не с българския бюджет. Без обаче да критикуват сделките на Радев с Русия за газа през Турция, за намеренията за нова тръба за Лукойл, за подновяване на АЕЦ Белене и пр.


Да не забравяме, че все още имат европейски щит над корупцията у нас в лицето на ЕНП за ББ и АЛДЕ за ДПС.


Всичко това остава изключително тесен терен на ДБ и ПП за маневри. Без помощта на националните медии и външните партньори битката им за промяна е обречена. Без план как да обърнат играта в своя полза ще продължим да сме под азиатски похлупак, който ще пропуска малко европейски въздух още дълго.


Впрочем на 1 май 2023 г се навършват 800 години от битката, с която монголските орди нахлуват и … остават в Европа до ден днешен. Победата на Украйна е шанс най-после тази дивашка култура да бъде изтласкана от Европа. Дано последният неин последовател не се окаже … българин.

 

Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3141 |14.01.2023 Радан Кънев: Има малък шанс ДБ да излъчи правителство, подкрепено от ПП и ГЕРБ . 6| 5822 |14.01.2023 Евгений Кънев: Да сте чували взаимни критики между Радев, ГЕРБ и ДПС? . 2| 3292 |06.01.2023 Радан Кънев: Мнозинство ГЕРБ-ДПС-ДБ е или опасна илюзия, или опит за заблуда на собствените избиратели . 7| 3620 |04.01.2023 Евгений Кънев: Максим Генчев е част от медийните идеолози на съвременния патрЕотизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads