Реклама / Ads
0| 7147 |28.03.2016 НОВИНИ

Евродепутатът Малинов иронизира Орбан и Земан за бежанците

.
Светослав Малинов
„Европа е най-хубавото място, но отказваме да платим цената на това, че сме част от нея. „Нужна е обща гранична полиция и обща европейка армия - или го правим заедно , или всеки го прави поединично. Пречи липсата на консенсус в отделни държави. Орбан, Земан и други са в състояние да блокират всички решения. Това каза пред БНТ Светослав Малинов он ДСБ.
 
Трябват силни паневропейки институции, но в момента всичко на тяхна страна.“ добави евродепутатът.

„Не правилно да се говори, че Европа е наивна, трябва да се говори за пропуски на конкретни държави със сигурността. Няма фалшиви очаквания, а има обща неподготвеност. Имаме свобода, но няма механизми, които да я обезпечат., заяви Малинов.

„Бившият премиер на Белгия каза, че между сигурност и суверенитет избира сигурност – това трябва да се разбере. Ще ми се да вярвам, че сегашното поколение разбира, че това е нашата задача колкото ни стигат силите.“, каза още той.

България доброволно се отказва от реформи, които са добри за нея. Имаше воля и желание механизмът да бъде махнат. ГЕРБ се отказа да сложи реформите докрай и предизвика оттегляне на доверието на партньорите си. ДСБ трябва да остане в опозиция. Оставаме в Реформаторският блок., коментира той и отношенията между ГЕРБ и РБ.

За референдум за кандидат за президент – искам кандидатура, която да покаже противопоставянето на ГЕРБ. Нещата са доста динамични, може да се намери такава президентска двойка, ние не се състезаваме кой да конкурира ГЕРБ. Нашите избиратели са доволни от тази позиция. Не трябва да напускаме Блока, смята Малинов.


Евродепутатът коментира и атентата в Брюксел. Той заяви, че в Белгия нещата са се променили много сериозно след атентатите в Париж. Градът е бил блокиран за няколко дни тогава. Имало е множество полицейски акции, показан е списък на джихадистите. - Тогава научихме истината за един от кварталите на Брюксел, където има невероятна концентрация на потенциални терористи-това е квартал Мьоленбек. Информацията е обезпокояваща. Усещането за криза и за извънредно положение вече е от няколко месеца, каза още Малинов.

Малинов подчерта, че полицейските акции са дали много добри резултати, защото са били залавяни периодично хора, за които е имало доказателства, че участват в определена мрежа. Малинов уточни, че четири дена преди сегашните атентати в Брюксел е бил заловен основният заподозрян от Париж.

Малинов допълни, че след атентата са се разкрили тежки пропуски от страна на белгийските служби. Да се говори, че Европа е наивна е неправилно, по-скоро определени държави имат тежки пропуски в осигуряването на сигурността на своите граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4481 |10.02.2016 Светослав Малинов: Когато има натиск от ляво, Борисов винаги приема . 11| 4296 |09.02.2016 Москов иронизира опозицията за вота на недоверие . 17| 6318 |31.01.2016 Танев иронизира Кунева, можела да е министър на всичко . 16| 4750 |29.01.2016 Евродепутатът Е. Радев: По доноси са част от докладите на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads