Реклама / Ads
14| 9554 |19.09.2018 НОВИНИ

Европейски ден без жертви от катастрофи – тъпотия, лъжи и трупове

.
Антоанета и Калина - стожерите на пътната безопасност... Източник: epicenter.bg
Български медии от ранна утрин тръбят: Европейски ден без жертви от катастрофи. И бълват лицемерна загриженост за жертви и ранени. Животът обаче е друг. Двама загинали и 12 ранени само до 8 часа сутринта на 19 септември. До вечерта приносът ни със сигурност ще нарастне.
 

България и Румъния са лидери в ЕС по брой на смъртните случаи при пътни катастрофи. За румънците не знаем, но тук действат специфични механизми. Краде се от материалите и парите за ремонти и строителство като за световно. Корупция разяжда цялата верига - от спечелването на обществени поръчки до укриване на истинските причини за катастрофите.

 

През миналата година в Германия са загинали 38 души на един милион жители. В Швеция - 25 жертви на един милион, Великобритания - 27 жертви, Холандия - 31 и Дания - 32. Рекордьорите България и Румъния са дали съответно 96 и 98 жертви на 1 милион души. Тройно повече!


МВР се хвали, че броят на жертвите намалява. Благодарение на техните усилия. Блъф. Болниците отчитат един брой жертви и ранени, а МВР - много по-нисък, защото вече закараните в болница не се считали за пряко загинали на местопроизшествието. Милиционерски трик, но го пробутват.

 

Причините за катастрофи ги знае всяко дете. Лоша инфраструктура, заради некачествени ремонти и строителство. Корупция. Лошо обучени шофьори. Лош манталитет – всеки иска да прецака останалите на пътя. Фиктивна борба с автопроизшествията. Неработещи или имитиращи работа институции. Неефективен контрол. Прикриване на извършители.  

Това са само част от проблемите.

 

Проблемите по пътищата обаче са повод за държавна щедрост. Бяха отпуснати близо 500 000 лв по обществена поръчка: "Разработване на нови психологически методики за изследване на качествата на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС, на водачи на МПС и на лицата, временно лишени от правото да управляват МПС или загубили придобитата правоспособност и идентифициране на лицата с потенциално рисково поведение на пътя". Последният да затвори вратата…

 

Трудно е за разбиране, но лесно и приятно за усвояване. Ще ги харчат известните „експерти“ по пътна безопаност Калина Крумова, бивша депутатка от „Атака“ и водеща в телевизия СКАТ, сега съветник на вътрешния министър по проблемите с катастрофите и проф. Антоанета Христова, шеф на Института за изследване на човека и населението, известна повече като ревностен защитник на управлението.

 

По този повод депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, която загуби дъщеричката си Лора при трагичен инцидент на пътя, написа във Фейсук: „Когато преди Коледа писах и призовах всички майки да се разграничат от Калина Крумова, днес думите ми се потвърдиха! Тя ще твори пътна безопасност за 500 000 лв. Аз мисля, че има достатъчно добри експерти в тази област и Калина Крумова не е човека който е компетентен в тази сфера“.

 

И така: честит 19 септември на МВР, Регионалното министерство, АПИ, Калина Крумова, проф. Антоанета Христова, КАТ, ДАИ, прокуратурата (Цацаров още ли проверява пешеходните пътеки?), фирмите „Трейс“, „Главбулгарстрой“, "ПСТ груп", "Джи Пи груп" и други подобни.

 

Техните усилия не остават напразни...

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3802 |18.09.2018 Кървавите катастрофи не спират: младежи намериха смъртта си край Бяла Слатина . 5| 3655 |13.09.2018 Близките на жертвите край Своге получават по 1000 лв. . 0| 3596 |12.09.2018 Момчил Неков: Новата директива за авторското право поставя в риск свободата на словото на европейските граждани . 0| 3713 |12.09.2018 Момчил Неков: Европейският корпус за солидарност е вече факт, но в България доброволчеството не е регламентирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads