Реклама / Ads
2| 3187 |15.04.2021 НОВИНИ

Facebook реакциите след първия звънец на 45-тото Народно събрание

.
Източник: БГНЕС
Коментари в социалните мрежи валят на старта на 45-тото Народно събрание. Още с удара на първия звънец и първите новини и изявления от пленарната зала, журналисти, анализатори и общественици споделиха и първите си впечатления. Фрог събира някои от най-интересните.
 

"Сега, вика Карадайъ, е моментът да започне нормалността в българската политика. Ех, че умилителна работа. Звучи съвсем като оферта от оная реклама: “Сега е моментА за апртаментааааа”. Даже и мелодийката би им паснала на ДПС", Полина Паунова.

 

"Пропаст ги дели! Как нервно тропаше по банката Караянчева на откровените, истински и точни коментари на Мика Зайкова!", адв. Албена Белянова.

 

"Първото парламентарно заседание е забележително от моята професионална гледна точка.


Първо ще отбележа яркото и интелигентно присъствие на г-жа Мика Зайкова - наистина съм впечатлена. Освен всичко друго г-жа Зайкова има изключително приятно чувство за хумор и ирония.


След това - забележителната реч на Президента - много силно и с ясни послания слово. Каза всичко съвсем, ама съвсем точно и елегантно разруши опорката на досегашните управляващи, че липсата на политически опит е едва ли не углавно престъпление. Явно те са забравили какви калинки влязоха в политиката. А лошото е, че такива си и останаха - относно ниво, само алчността им нарасна неимоверно.


На трето място - никой от правителството, воглаве с Бойко Борисов, не се появи, за оставката, съгласно Конституцията. От пренебрежение ли, от страх ли не зная. Но беше грозно и омерзително.


И накрая - едни злобни, нахъсани да хапят, защото досега така са свикнали, безкрайно елементарни и злостни люде, които не знаят как да се държат в тази очевидно нова за тях обстановка. И понеже не блестят с интелект, го правят примитивно - с подскоци и опит да налагат мнението си със спуснатите им опорки. Но, сега срещу тях има една Татяна Дончева например, която веднага парира жалкия биков.. Ще е интересно в този парламент, много интересно. Като знаем кои са "остриетата" на бившите управляващи, ще е даже понякога забавно", д-р Цветеслава Гълъбова.

 

"Задочната оставка на правителството, подадена писмено пред новоизбрания парламент, без на първото тържествето заседание на събранието да присъства нито един представител на кабинета на ГЕРБопитеците, е най-позорното събитие в новата ни история. Това забележително и колосално отсъствие ярко и безпощадно показва надменното презрение на премиера и министрите му към България и българските граждани - народът! Отсъствието показва страх и перманентна готовност за дезертиране, бягство от отговорност, гузна съвест, ако тия типове изобщо имат съвест! Отсъстието показва примитивната и мизерна същност на Бойко и шайката му, които избягаха от часа на класния, защото са елементарни двойкаджии, независимо от това, че три пъти повтарят класа (управлението си), те не са научили нищо ново и по навик бягат от час. Неизвинените отсъствия на премиера и жалкия му кабинет ще си останат неизвинени и непростени!", Любо Кольовски.

 

"За пръв път от двайсетина години се чувствам парламентарно представен. Приятели, които днес се кълнете, опичайте си акъла - протестирали сме заедно, да не протестираме един срещу друг...На добър час!", Марин Бодаков.

 

 

 

"От двете кратки изказвания на Татяна Дончева (които тя направи през смях, както отговаряше някога) се сетих... Било е 2008-ма година, ако не се лъжа. Тогава на парламентарната трибуна излизаха Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Михаил Миков, Иван Костов, Ангел Найденов. Но не това ми е думата. Имаше някакъв вот на недоверие срещу кабинета "Станишев". Премиерът се опитваше да убие всички със 7-часово изказване, придружено с презентации (може и да е било пет, но всички, в това число самото мнозинство беше на ръба на оцеляването). Опозицията владееше всички процедури. А в кулоарите се говореше за политика.


По-рано вътрешната комисия побъркваше министъра - Румен Петков, който в крайна сметка беше отстранен. Споровете между Дончева и Атанасов, с намесата на Миков, правеха самостоятелни материали. Дискусиите по бюджета продължаваха с дни, Костов само дето не спеше на трибуната тогава.


Имаше всичко: страсти, заяжданията, тактически ходове. Главното – имаше политически изказвания. Имаше парламент.


По всичко изглежда, че колкото и да живее 45-то Народно събрание, то ще е... живо. И това, всъщност, е хубаво. Защото:


Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет", Полина Паунова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4645 |15.04.2021 Бурни реакции след думите на Мика Зайкова: Нима не сме най-бедните? . 6| 3956 |14.04.2021 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Какво следва след нареждането на новия политически пъзел . 15| 4280 |14.04.2021 Проф. Иво Христов: Режимът на ГЕРБ в последните години беше горестна реплика на късния живковизъм . 1| 3012 |14.04.2021 Учен от БАН: Българската ваксина срещу COVID-19 ще бъде готова след две години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads