Реклама / Ads
6| 5045 |28.12.2010 НОВИНИ

Фандъкова глобява снегопочистващите фирми

.
Йорданка Фандъкова Източник: Булфото
Ще има глоби за фирмите, които не са си свършили работата по зимното почистване, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова Заради закъснения и забележки при почистването няма да бъде платено на фирмата, която почиства квартал “Надежда”. Глобата за несвършената работа ще е 33 хил. лв.
 

“В „Надежда” излязоха късно и съответно няма да бъде платено на фирмата, която почиства този район, имаше затруднения на „Цариградско шосе”, на алея „Яворов”, там разбира се, затрудненията в трафика дойдоха от леките катастрофи, които станаха. Има неща, за които ще бъдат санкционирани фирмите. Важното е, че се движи градският транспорт, това е осигурено, знаете, това ни е приоритет”, каза тя. По думите й санкциите се отразяват зле на фирмите, защото те разчитат на тези приходи.

Йорданка Фандъкова заяви, че проблемите на града са много, но се вижда тяхното решаване. “Годината беше напрегната, трудна, защото финансовата криза се отразява на всички, включително на общината, но това не е попречило на придвижването на важните проекти за града”, отчете тя.

Стриктно се следят сроковете за изграждането на метрото. Въпреки забавянето, което се е получило в работата на тунелопробивната машина, закъснението е компенсирано, обясни Фандъкова. Готови са 51% от дейностите по втория метродиаметър от столичното метро. С пускането на тази част се очаква 25% облекчаване на трафика в София, посочи столичният кмет след като посети изграждащата се метростанция пред Централна гара.

При метростанцията пред Централна гара в момента работи земекопачна машина. Дейността на машината продължава 5 месеца и досега са прокопани 1000 метра. В последните дни от кв. „Банишора” до Централна гара, машината е прокопала по 20 метра на ден. През месец март тя трябва да достигне до „Лъвов мост”. През месец май машината трябва да е при метростанцията на ЦУМ, а през септември 2011 година при кръстовището на бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”.
Към момента 180 хил. души се движат със столичното метро. Очаква се след пускането на втория метродиаметър, този брой да нарасне до 400 хил. души. През 2011 година ще се извърши реконструкция на подлеза на НДК във връзка с изграждането на метрото в този район, а сега предстои ремонтиране на подлезите при Централна автогара и Централна гара, тъй като те ще бъдат свързани с метростанцията там.

Фандъкова обясни още, че през 2012 година с пускането на втория метродиаметър в столичното метро от кв. „Надежда” до кв. „Лозенец” ще се достига до 15 минути.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4856 |17.12.2010 Строителните фирми укриват данъци за 42 млн.лв . 0| 5268 |17.12.2010 Глобяват почистваща фирма в София . 17| 5497 |14.12.2010 Г. Кадиев: Борисов се прави на кмет; Фандъкова-аватар . 11| 5169 |09.12.2010 Глобяват собственици, наводнили Южната дъга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads