Реклама / Ads
8| 5015 |12.05.2010 НОВИНИ

Фандъкова маха всички реклами от Соца

.
След като разкараха билборд с неприлична поза на Азис, герберите в Столична община решиха да свалят всички реклами от времето на соца.
 

Въпреки ентусиазма инспекторите на кметството досега са наложили глоби само за 300 лева в центъра на столицата. Служители на инспектората ще издирват реклами от социалистическо време. Това стана ясно от съобщение на шефа на сектор "Контрол по рекламната дейност" Иво Пенев.

По думите му ще бъде проверявана основно територията на центъра, където от инспектората смятат, че са съсредоточени такъв тип реклами. Пенев дори прогнозира, че подчинените му ще открият 50-ина броя забравени реклами от времето на социализма.

След описването на изоставените рекламни съоръжения ще бъде изготвен доклад до направление "Архитектура и градоустройство", за да се определи начинът, по който ще се премахват. Като мотив за поредната инициатива на инспекторите Пенев посочи, че част от тези реклами вече са опасни, защото са тежки и неподдържани от много време.
Пенев се похвали за работата по незаконно поставените реклами в столицата. По думите му от 127 установени по ул. "Пиротска" 100 незаконни реклами вече са премахнати. За останалите обаче собствениците или наемателите на обектите са поискали допълнителна отсрочка, тъй като била необходима техника, с която да се демонтират.

Проверката на инспекторите за налепени рекламни афиши в центъра на столицата започна на 5 май, като им предстои да обходят бул. "Патриарх Евтимий". До петък те трябва да стигнат и до бул. "Сливница". Пенев посочи, че след това ще бъдат изпратени покани за съставянето на актове на нарушителите. По думите му първо ще бъдат издирени и глобени фирмите, които са лепили, ако това не е възможно, ще се глобяват обслужващите рекламни агенции като възложители на разлепването.

Въпреки ежеседмичните проверки на инспекторите в центъра има съставени едва три акта и са наложени глоби за 300 лева. В същото време на много улици в София продължават да липсват табели, което също е работа на подчинените на Йорданка Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5672 |02.05.2010 Ив. Илчев за професорите: Не всички калфи стават майстори . 0| 4979 |29.04.2010 Яне съгласен с Бойко: Оставка за всички . 21| 5014 |23.04.2010 Янев пише до ВСС за фалшивата Фандъкова . 8| 6228 |21.04.2010 Всички сделки на кабинета "Станишев" са за прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads