Реклама / Ads
18| 10526 |04.01.2016 НОВИНИ

В. Филипов за Фрог: «Овергаз» да се национализира като маша на Русия

.
Васил Филипов
Марката «Овергаз» е собственост на „Газпром“. Те са проводник, маша и тояга на руската политика и интереси у нас и по света. «Овергаз» си позволява зад гърба на държавата ни да извършва нелоялна конкуренция, на каквато категорично няма право. Затова настоявам България да привлече чужди, външни одитори, да се направи един щателен одит на "ОвергаЗ". Това казва бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.
 
От одита трябва да бъде изяснена инвестиционната дейност на фирмата, както и на какво основание е разрешавано и давано позволение на «Овергаз» да продава три-четири пъти по-скъп газ на клиентите си. На оценка подлежи и всеизвестната й привилегированост, довела до ощетяването на институции и български граждани. В случая се наблюдава едно изнудване на българската държава, защото «Овергаз» не е частна фирма в буквалният смисъл, а собственост на «Газпром», който е единственият доставчик на газ на българската държава, т.е. – монополист, каза още експертът.

„Газпром“ задкулисно си позволява да изнудва нашите управляващи, някои от които са недостатъчно информирани, а други може и да са корумпирани. Но в този сюблимен момент преди Нова година, когато хората празнуват, «Газпром» си позволи да изнудва правителството, че ще спре доставката на газ. На кого?  На себе си! «Газпром» ще спре доставката на себе си. А държавата трябва да осигури от същия този «Газпром» газ за останалите клиенти с дългосрочни договори. Това е недопустимо , заявява той.

 Ако ние бяхме правова държава, трябваше още същата вечер «Газпром» да бъде даден на съд с всички произтичащи тежки санкции  и  неустойки за бруталното изнузване, имайки предвид момента и  ситуацията с  му хилядите клиенти, категоричен е Васил Филипов.

Цялото интервю с бившия директор на "Булгаргаз" по сагата с Овергаз"  очаквайте утре - 5 януари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 12100 |29.12.2015 Само във Фрог: Доган се готви да „опраска “ и главния мюфтия . 17| 10319 |27.12.2015 Само във Фрог: Доган на лов за „мъжка секретарка“ . 14| 9551 |23.12.2015 Октай пред Фрог: От Библиотекарския натиснаха Доган, Пеевски ще бъде изваден от играта . 16| 6475 |23.12.2015 Д-р Мими Виткова за Фрог: Рекет и сергия стана здравеопазването ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads