Реклама / Ads
42| 6205 |12.09.2012 НОВИНИ

Филипов: В енергетиката ни работят шпионски организации, бранещи интересите на Русия

.
Под фанфарите за някои успешни проекти, договорите, които уж са много изгодни за България, се оказват в ущърб на гражданите. Опасявам се, че с "Южен поток" България и българите ще бъдат поставени в крайно неизгодно положение. Това заяви на пресконференция днес енергийният експерт Христо Казанджиев.
 

Според него, проектът носи огромна несигурност относно параметрите, по които се структуриран. Той може да се окаже крайно губещ за страната ни. В сегашния момент все още не са изяснени много от параметрите, по които ще се вземе инвестиционното решение, сред които съгласуване на размера на транзитните такси и подписване на предварителни договори.

Имайки предвид огромните инвестиции, които България трябва да направи, които към настоящия момент са непосилни за българската енергетика, те могат да доведат страната до зависимост и до големи проблеми за икономиката и енергетиката ни, да я затрупат с дългове. Има много подводни камъни, които водят до извода, че "Южен поток" по начина, по който е структуриран, е опасен за българската енергетика.

Защото освен това значителна част от това, което е подписано в споразумението, на българската общественост не е известно. В период от 12 – 13 години в сферата на природния газ българските потребители винаги са били ощетявани.

Според Васил Филипов, Бившият шеф на “Булгаргаз”, Русия за нас е неприятелска държава. Той заяви, че частната турска фирма "Сетгаз", която има подкрепата на турското правителство и на правителството на САЩ, което ще финансира проекта, ще строи връзка за интерконектор, която ще минава през Стара Загора. Вече са подписани документи протоколи за изграждане на връзката. "Булгартрансгаз" ще води експлоатацията на нашата територия.

Осигуряваме нашата държава чрез инвестиране на чужди средства на на територия. Надявам се това да бъде преломен момент за българската енергетика, каза той. Така страната ще се отдели от зависимостта си от Русия. В Турция се вижда диверсификацията на сектора за България.

Филипов коментира, че това правителство не може да се похвали със сериозни успехи, свързани с енергетиката, тъй като е заварило много вече подписани договори, неизгодни за страната. Народът живее трудно, доходите намаляват и на никой не му е възможно да прецени колко дълго България ще продължи така.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5645 |15.05.2012 Косовари искат БГ паспорти, за да работят в ЕС . 19| 6027 |20.12.2011 Трайков обяви "Козлодуй" за "стожер на енергетиката" . 46| 5617 |06.12.2011 Борисов: Вече мога да следя как работят министрите . 21| 5243 |26.11.2011 България първенец по прокурори, но не работят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads