Реклама / Ads
6| 4663 |05.11.2021 НОВИНИ

Фирма, работила по АМ ”Хемус”: Единственото вярно е, че имаме договор с ”Автомагистрали”

.
Фирма, участвала в изграждането на АМ ”Хемус” възрази срещу въвличането на името си в скандалите около строителството на аутобана и отказа да участва в активни мероприятия с предизборни цели”. Намери пряка връзка между отправените днес внушения и репресиите, на които е подложена, а протестите на пътно-строителния бранш нарече ”справедливи и законни”. От всички изнесени на пресконференцията данни верен бил единствено фактът, че е налице законно сключен договор с държавното дружество ”Автомагистрали”.
 

Това става ясно от позицията на "Водно строителство" АД. Коментарът на фирмата идва на фона на брифинга, даден по-рано днес от МВР. В него бяха разкрити подробности от разследването за нередностите около изграждането на АМ "Хемус".

 

Стана ясно, че милиони в кеш са изтекли в чанти и чували, вместо по предназначение - за строителството на АМ “Хемус”. Става дума за над 70% от сумата, преведена за изграждането на Лот 5 от аутобана. В схемата участват търговски дружества, държавната “Автомагистрали” и фиктивни фирми, регистрирани на името на малограмотни или криминално проявени лица и то броени дни преди да се извършват паричните преводи. Целта била да се прекъсне връзката между търговското дружество, държавната "Автомагистрали" и крайния изпълнител.

 

Според информацията на МВР за лот 5 от АМ "Хемус" от държавната "Автомагистрали“ през лятото на 2020 г. са преведени 91,054 млн. лева, като от тях "Водно строителство Благоевград“ АД е получило авансово 84,108 млн. лева, официално – за доставка на материали и механизация. Дружеството е избрано без обществена поръчка.

 

Ето и позицията на "Водно строителство АД":

 

Уважаеми представители на медиите,

 

Обръщаме се към Вас, силно притеснени след провелата се днес пресконференция от министъра на вътрешните работи, представители на органите на реда, МРРБ, ДНСК и НАП. По време на събитието бяха направени внушения, уронващи престижа и доброто име на "Водно строителство" АД. Зад името на компанията стоят 50-годишна история, множество обекти в цяла България и екип от десетки висококвалифицирани специалисти.

Ръководството на "Водно строителство" АД категорично възразява срещу спрягането на името на компанията в активни мероприятия с предизборни цели. Намираме пряка връзка между неверните внушения, отправени днес, репресиите, на които сме подложени, и участието ни в справедливите и законни протести на пътно-строителния бранш.

 

От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че "Водно строителство" АД има законно сключен договор с държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от Автомагистрала Хемус.

 

Екипът на "Водно строителство" АД застава зад ангажиментите, поети при сключването да договора, с доброто си име, което е градил десетилетия, с експертизата си, с модерната си техника и не на последно място – с предоставените гаранции, които са неизменна част от договорните взаимоотношенията. Всички останали твърдения могат да бъдат определени като неверни и манипулативни.

 

"Водно строителство" АД оказва пълно съдействие на органите на реда в хода на извършваните проверки, като официално е заявило готовността си за това още на 18.10.2021 г. в писма до директора на ОД на МВР – Благоевград, и до директора на Главна дирекция на Национална полиция.

 

Ако тази политическа репресия продължи, ръководството на "Водно строителство" АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции.

 

С уважение,

Екипът на "Водно строителство" АД

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 9822 |29.10.2021 Схеми за милиони при строежа на АМ ”Хемус”: Без разрешителни, с авансови плащания... . 6| 3339 |26.08.2021 Директорът на „Сиела Норма“: ЦИК имат амбиция да станат IT фирма, не разбираме какво искат . 7| 3686 |25.07.2021 Манолова: Като омбудсман съм работила много със Слави. Имаме си доверие . 16| 8839 |08.06.2021 Минеков: Кошлуков има участие във фирма, която трябва да бъде санкционирана по ”Магнитски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads