Реклама / Ads
2| 5822 |15.02.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Партиите лъжат, за да не посегнат на себе си

.
Александър Каракачанов
Избори 2017! Парламентарните партии се надпреварват да обещават коя от коя по-големи увеличения на пенсии и заплати. Лъжат ли? Да, защото няма да го изпълнят! Не, защото е възможно да се направи! Пари има, но за отидат те при хората трябва да се спре корупцията, а това означава да ПОСЕГНАТ НА СЕБЕ СИ!
 
В ЕНЕРГЕТИКАТА, най-малкото е необходимо да се спрат договорите с ТЕЦ Марица изток 1 и 3, а Иван Костов и Овчаров да бъдат подведени под съдебна отговорност. Но това означава, че към тях веднага трябва да се присъединят Сакскобургготски със Станишев и Борисов заради „атомната“ игра „ще строим – няма да строим АЕЦ“ и „ще го дам на моите, а не на твоите“. А паднат ли тези глави, то тогава ЛУКОЙЛ ще загуби основните си слуги и ще стане ясно защо до сега той не е поставен под контрола на държавата, а вегетира върху родната икономика.

ПАРИ ИМА, но те не са за хората, а за БАНКИТЕ и те ги смучат от населението като кърлежи. Трупат милиони от такси, докато малкия и среден бизнес се гърчи без финансиране. Но, затова пък целия „политически елит“ е прекрасно финансиран от тях и естествено АФЕРАТА „КТБ“ бе СКРИТА със закон гласуван от ГЕРБ, БСП, реформатори, патриоти и прочие…

Безкрайните приказки около ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО целят само едно – то да остане „просто бизнес“, а болниците - структури за търговия със здраве. Назначаването за министър на д-р Илко Семерджиев, зад чието рамо срамежливо наднича БСП, потвърждава това. Средствата за здравеопазване се увеличават, а ефективността пада. И причината за това е преди всичко в пълната липса на реална борба с корупцията в тази сфера! Милиарди е „скритото финансиране“, т. е. рушветите, а досега няма нито един осъден. В крайна сметка, целта на „политическия елит“ е здраве на „две скорости“ – за бедни и за богати.

Подобна е целта и в образованието. То става все повече платено, с тенденция държавните пари да почнат да се пренасочват към частни структури. Защото „елитарното мислене“ счита, че трябва да се подпомагат „по-качествените“ семейства, т.е. по-богатите.

Всъщност, това е в основата на цялата икономическа „философия“ на управляващите от 20 години насам. Нейният „идеологически връх“ е т. нар. „плосък данък“, за който са готови да умрат всички парламентарни партии начело с БСП. Това е данъчна концепция, чието „морално кредо“ е, че този който умира от глад, както и този който умира от преяждане са „равни“ и трябва да им се взема данък поравно! Но истината е, че всъщност в България няма „плосък данък“, а реално има „обратно пропорционален данък“. Колкото с по-малък доход си, толкова по-голяма част от него ти се взема. А колкото по-богат си, то толкова по-малко данъци плащаш на държавата!

Можем дълго да продължаваме, но едно е ясно – наложените в нашата страна икономически и социални практики са аморални и съсипващи! Въпросът е – можем да се промени това? Може! Но сегашния политически елит не го иска.

Александър Каракачанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3927 |14.02.2017 Бъчварова: Партиите, които идват от семейството на ЕНП са основния ни партньор . 0| 3786 |14.02.2017 Четирима сигнализират за кражба на лични данни в подписките на партиите за изборите . 7| 5979 |10.02.2017 Фрогоко: Ген. Радев взе 3-ма съветници на Плевнелиев . 2| 16167 |10.02.2017 Фрогоко: Ген. Янев махна служебен министър от военното министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads