Реклама / Ads
3| 6271 |20.01.2019 НОВИНИ

Фрогоко: Потрошени автомобили будят съмнения за застрахователни схеми (обновена)

.
Най-малко 6 автомобила са пострадали при неясния инцидент.
Няколко тежко пострадали автомобила видя репортер на Фрог на ул. „Луи Айер“ в София. Оказа се, че пострадалите коли са забелязани и от други граждани, но все още няма информация за случая от органите на реда. При вида на такива инциденти, все по-често се появяват съмнения за застрахователни измами, вместо за недобросъвестни или нетрезви шофьори.
 

Репортер на Фрог засне множество пострадали автомобили, паркирани  на ул. „Луи Айер“ в София. От кадрите, се виждат изпочупени брони, фарове и предници на няколко автомобила, които изглежда са били паркирани пред жилищна сграда на улицата.

 

В момента на мястото няма органи на реда или хора, които да разчистват или описват щетите. Вероятно сблъсъкът е станал през нощта в събота срещу неделя. Минувачи по улицата коментират, че това едва ли може да  е поредния случай на недобросъвестно шофиране, а по-скоро е направено нарочно.

 

По-вероятно е инцидентът наистина да не е случаен. Все по-често, заради обезщетения от застрахователи, умишлено се инсценират катастрофи, коемнтира собственик на близо паркирал автомобил.  За да получи някой голяма застраховка, пострадват заедно с него нищо неподозиращи собственици на автомобили, спрели в близост до набелязаната кола. Често пъти извършителят, който дори е взел пари, за да блъсне „случайно“ определен автомобил, остава неизвестен.  Преди дни имаше подобен случай, когато двама тийнейджъри потрошиха 16 коли в автокъща в Шумен.

 

Късно вечерта Нова телевизия съобщи, че мъж е потрошил 7 коли в опит да избяга от крадци при среднощна гонка, но накрая те са го били и обрали. Столичните криминалисти издирват извършители на грабеж в София, съобщили от МВР по случая. 

 

Информацията за случая е, че в 1.30 ч. сутринта в неделя е получен сигнал за инцидент на паркинг в района на ул. „Луи Айер”, а минути по-късно - за извършен грабеж и пострадал. На място дошли полицейски екипи, които установили, че на паркинга  са блъснати и увредени седем автомобила. Според обясненията на мъжа, докато чакал в колата приятелката си, към него се приближили четирима непознати. Той потеглил рязко, но те го настигнали, били и ограбили - взели му мобилния телефон и парите. 

 

Пострадалият е тестван за наличие  на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Заради нанесените материални щети по паркираните коли спрямо него е взето отношение по Закона за движение по пътищата. Във връзка с извършения грабеж е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.


Може да видите и кратко видео, заснето от минувач по улицата, което открихме във Фейсбук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7008 |18.01.2019 Фрогоко: В Радомир отпускат за саниране на блок 1 383 384 лева . 5| 5159 |17.01.2019 Фрогоко: Изграждането на Информационната здравна система е пред провал . 1| 4986 |12.01.2019 Фрогоко: В европейската столица на културата няма нито един стадион за пред света . 0| 4798 |07.01.2019 Фрогоко: 300 000 души празнуват Ивановден, сред тях отец Иван, Ивайло Христов, Иван Маджаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads