Реклама / Ads
0| 6216 |27.07.2022 НОВИНИ

Гамизов: В последния си ден всеки политик хваща да сменя ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“. Петков днес просто вдигна пушилка

.
Стефан Гамизов Източник: стопкадър, Евроком
Като му остане един ден от правителството, всеки български политик обикновено се захваща да сменя ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“. Можете да проверите хронологията в интернет. Смятат, че по този начин ще се подмажат на големия ни съюзник. В същото време е ясно, че да един ден нищо не може да се случи. Кирил Петков се сети да го върши в последния ден на правителството, а имаше шест месеца. Той не направи нищо по въпроса, а трябваше. Кирил Петков днес вдигна една пушилка, нищо друго не е направил.
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ енергийният експерт Стефан Гамизов.

 

По-рано днес министър-председателят в оставка Кирил Петков настоя „единият от реакторите на АЕЦ „Козлодуй“ да заработи с гориво от „Уестингхаус“.

 

По думите му лицензиране на ново ядрено гориво изисква много работа, време и усилия. Също така добронамереност от страна на АЕЦ „Козлодуй“, каквато по думите му не съществува.

 

„Защото енергийният министър Александър Николов всъщност е човекът, който „внедри“ т.нар. ново ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй“. То не беше внедрено без проблеми и бяха прикрити много неща. Аз лично съм чул от шеф на АЕЦ-а за лошо качество, различна степен на обогатяване“, обясни Гамизов.

 

„Хайде най-накрая да разследват новото ядрено гориво, защото руснаците ни подават гориво, което е с различна степен на обогатяване, има разлика в касетите, лошо качество в касетите. То Александър Николов измисли самото гориво, за да потисне иновациите. Няма невинни. Кирил Петков отиде да се отчете, че нещо е свършил, а той нищо не е свършил за диверсификацията на ядреното гориво. Даже днес не подписаха нищо“, добави енергийният експерт.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4369 |27.07.2022 Първан Симеонов за правителството: Всеки един от играчите иска да се отърси от възможната вина . 0| 2996 |26.07.2022 Лъчезар Богданов: Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство . 0| 2888 |25.07.2022 Ново 20: Всеки ден пациенти с COVID-19 получават внезапна загуба на слуха . 0| 3075 |25.07.2022 Анализатори споделят: Провален ли е последният опит за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads