Реклама / Ads
0| 2950 |21.08.2022 НОВИНИ

“Газпром” не са доставчик на който разчитаме, смята Константинова, но остави вратата за нов договор

.
Българският интерес е да осигурим на българите възможно най-евтиния газ. Това, което има в момента на масата от "Газпром", не е нещо, което устройва държавата. Това е доставчик, на който не може да се разчита, категорична бе Калина Константинова от “Продължаваме Промяната”. Тя остави отворена вратата за нов договор с руската компания, ако той е изгоден за страната ни. Такава опция не е имало в месеците, в които от ПП са управлявали.
 

Откъде идва той е въпрос на преговори и договорени цени. В темата с “Газпром” се вкарва много идеология и геополитика. България не се е отказала от договора си с компанията. Чакаме изпълнение на този договор, такова не се случва.

 

“Българският интерес е да осигурим на българите възможно най-евтиния газ. Откъде идва той е въпрос на преговори и договорени цени. В темата за “Газпром” се вкарва много идеология и геополитика. "Ние чакаме изпълнение на този договор и не сме се отказали от него, просто такова не се случва", посочи още Константинова пред Нова телевизия. 

Тя коментира и сделката с танкерите с втечнен газ. 

 

"Както в последните 4 месеца, откакто знаете, че ние не получаваме газ от "Газпром", как ние успяхме да осигурим и танкери, и газ, и начинът, по който да бъде доставен? Това трябваше да се случи и в следващите месеци и при желание на правителството", посочи Константинова и не пожела да нарече действията на служебното правителство “саботаж”. 

Посочи обаче, че би пожелала да види алтернативния план на кабинета “Донев”.

 

Листите на ПП за предстоящите избори все още не са готови и предстои да бъдат доуточнени в рамките на следващите дни. Константинова потвърди, че се обсъжда името на Бойко Рашков като водач на листа, както и да бъдат поканени депутатите-отцепници от “Има такъв народ”. 

 

За решението на ПП да не се яви на избори заедно с “Демократична България” Константинова заяви - това според нея ще е по-добро и за двете формации. 

 

“Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да разгърнат тяхната по-дясна програма много по-убедително за тяхната електорална ниша, докато при нас, честно казано, социалният пакет ще е изключително водещ в нашата програма. И смятам, че поотделно ще бъдем много по-силни”, посочи Константинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9348 |19.08.2022 Васко Начев: България ще приеме американските танкери газ. Деница Златева е далеч от бизнеса, в който влиза . 0| 2748 |16.08.2022 “Газпром” предупреждава за нови поскъпвания още преди зимата . 0| 2935 |12.08.2022 Шрьодер съди Бундестага, който му отне привилегиите заради връзки с Путин . 0| 2783 |11.08.2022 Лорер: На „Газпром“ не може да се разчита! Дебатът с този доставчик е политически несериозен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads