Реклама / Ads
4| 3947 |30.01.2024 НОВИНИ

ГДНП отново привика Божков на разпит

.
Източник: личен архив
Бизнесменът Васил Божков за пореден път беше извикан тази сутрин за разпит в Главна дирекция "Национална полиция".
 

В 10:00 часа той пристигна заедно с адвоката си Георги Гатев и отказа коментар. Разпитът продължи 45 минути, предаде БНТ.

 

На излизане Божков заяви, че няма какво да каже и дори не си спомня за какво е бил разпитван.

 

По думите на пиара му това е 15-ият разпит на бизнесмена.

 

Припомняме, че на 19 януари спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в няколко имота на бизнесмена. По думи на полицията се разследвала връзката на бившия хазартен бос с убийството на Алексей Петров. Няколко часа след началото на операцията Божков бе изведен за разпит в СДВР.

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че акцията в имотите на Васил Божков и разпитите му са свързани с убийството на Алексей Петров, а бившият хазартен бос е един от проверяваните по случая лица. Има и други, но имената им не станаха ясни.

 

От своя страна Божков отрече да има връзка с убийството на Алексей Петров. Определи акцията като "поредна политическа репресия срещу себе си" по модела на събитията от 2020 г.

 

Той е с 20 обвинения и месеци наред се укриваше в Дубай, но по-късно се върна, беше задържан, а след това и пуснат под домашен арест. При завръщането на Божков в България се появиха предположения, че той може да има нещо общо с инцидента с бившия главен прокурор Иван Гешев на пътя Самоков-София. Тази версия така и не беше потвърдена. По-късно обаче се появиха съмнения, че бизнесменът седи зад убийството на бившата барета. Припомняме ви, че хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август.

 

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3698 |30.01.2024 Подривната дейност на Кремъл у нас и взривовете на оръжейни складове: Подновиха европейски заповеди за арести . 0| 3598 |30.01.2024 Блинкън: Поне от 1973 г. насам не сме виждали толкова опасна ситуация в Близкия изток . 1| 5154 |30.01.2024 Убийцата на съпруга си Пейо - Габриела Пеева няма да отиде в съда, където се решава дали да я върнат в ареста . 0| 3839 |30.01.2024 Рекорден снеговалеж в Аляска, натрупалият досега сняг е повече от 2,6 метра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads