Реклама / Ads
25| 10705 |05.02.2015 НОВИНИ

Р. Гечев пред Фрог: Скандално! Всички, без БСП, са срещу родното производство

.
Румен Гечев
Направихме поправки в закона за конкуренцията, които са свързани с търговските вериги. С тях ние защитаваме българските производители. От всички депутати само БСП гласувахме за тези поправки, с които защитаваме интересите на българския бизнес. Няма по-български закон от този. Защо колегите депутати гласуваха против българските производители?!, - коментира пред Фрог нюз депутатът Румен Гечев.
 

Лятото много трудно прокарахме поправките през двете комисии и през парламента. Основно гласувахме БСП и ДПС. От ГЕРБ също някои колеги ни подкрепиха. Президентът наложи много коварно вето в последните дни на парламента с ясното съзнание, че заради разпускането на парламента двуседмичният срок, в който може да падне ветото, отпада. Това е най-българският закон, в тези поправки ние защитаваме интересите на българските производители. Имаше много примери за мачкане и издевателстване над българските фирми, примери за забавени плащания на българските производители, за товарене с плащания на супермаркетите за проучвания, за празници, за нови рафтове и други уникални за световната практика наглости. Възмутително е, че това е най-българският закон, който не се приема. Ако няма българско производство, няма да има нито здравеопазване, нито образование, тъй като някой трябва да генерира национален доход, алармира Гечев.

 

В икономическата комисия тримата колеги от ДПС демонстративно са отсъствали при гласуването. Странното е, че ние с тях внесохме същия закон. Ветото на закона бе е свързано с изборите. Очевидно е, че някой от участниците в изборите намазаха милиони левове от търговските вериги, става дума за стотици милиони кражби за сметка на българските производители, сочи депутатът.

 

Това е най-скандалното гласуване в историята на този парламент. Няма по-български закон от този. Защо гласуват против българските производители?!  Изключителна наглост! Няма народ, който би допуснал такова нещо. Представяте ли си във Франция или в Швеция например техните депутати за гласуват за стимулиране на внос?!, възмущава се Гечев.

 

Направих изказване и нямаха никакви реплики. Никой не смее да каже нищо. Нямат аргумент защо са против влизането на закона в пленарна зала да се гласува. Няма друго обяснение, освен че определени политици участват в корупционни схеми, свързани с търговските вериги. Ясно е, че става дума за многомилионни рушвети, убеден е социалистът.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4506 |05.02.2015 БСП предлага създаване на временна комисия за пенсионните фондове . 9| 7688 |04.02.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Мутризира се адвокатската професия . 14| 5834 |03.02.2015 Дянков представи книга; цялата власт на премиерата . 4| 4801 |03.02.2015 Стоилов пита как ще се разпределят 1 млрд. лв за саниране между общините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads