Реклама / Ads
4| 4807 |03.02.2015 НОВИНИ

Стоилов пита как ще се разпределят 1 млрд. лв за саниране между общините

.
Зам.-председател на БСП Янаки Стоилов Източник: Булфото
„Необходимо е да се установят критерии и да има предварителна яснота в регионален план- как ще бъдат разпределени 1 млрд. лв. за саниране между общините“.
 
Това коментира на пресконференция в Пазарджик зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Според него по актуалната в момента тема има въпроси, които да бъдат поставени и да получат категоричен отговор и които не касаят само това как хората да се сдружават и да кандидатстват от името на етажната собственост.

„Един от тях е- откъде ще бъдат осигурени тези пари и ако те са за сметка на средства, които трябва да отидат за икономическо развитие, например чрез Българската банка за развитие, това не е добър подход. България се нуждае от инвестиционна дейност, която води към създаване на заетост и производство и не може да бъде сведена само до този род мероприятия“, посочи народният представител.

Янаки Стоилов заяви, че ще се настоява за максимална откритост и обществен контрол, защото една такава мащабна програма изисква подобен подход. „Ще искаме да се формират обществени съвети от самите хора, които представляват живеещите в тези сгради, за да могат те да бъдат допускани да наблюдават целия процес по обявяване и провеждане на тези процедури“, категоричен е зам.-председателят. По неговите думи това са въпроси, на които в момента никой не дава отговор, а трябва да бъдат решени преди стартирането на програмата.

„Очакваме в следващите седмици да получим становища по най-важните дискусионни въпроси, касаещи законодателната уредба на средното образование“, каза Янаки Стоилов. Той обясни, че е важно мнението на хората, които пряко работят в сферата на образованието и БСП ще организира няколко дискусии на територията на Пазарджишка област. Той подчерта, че БСП е за подкрепа на държавното и общинското образование, докато управляващите искат да включат във финансиране и частните училища. Стоилов поясни, че това автоматично означава, че сегашните средства ще бъдат разпределяни между повече училища, което ще бъде в ущърб на общественото образование.

„При второто четене на Закона за подпомагане на земеделските производители ще настояваме за подпомагане на малките стопанства и всички онези категории, които бяха неглижирани“, каза народният представител от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Димитров.

На пресконференцията присъства също новоизбраният председател на общинската организация на БСП в Пазарджик Лазар Попов. Той заяви, че си е поставил амбициозна задача да активизира структурата в обществено-политическия живот на общината. Лазар Попов коментира, че целта му е да има добри резултати на предстоящите местни избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5411 |31.01.2015 Мария Пиргова: Българският капитализъм е грабителски капитализъм . 4| 5167 |28.01.2015 Разпитани са 150 свидетели за убитата Татяна . 7| 4183 |22.01.2015 Георгиев: Въпросът „Кой" е абсурден, трябва да се пита „Защо" . 8| 4746 |21.01.2015 Мъж опита да арестува шефката на ДКЕВР Светла Тодорова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads