Реклама / Ads
30| 6028 |01.11.2020 НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Кризата е заплаха за националната сигурност, а държавата не реагира

.
ген. Атанас Атанасов
Тази криза е заплаха за националната сигурност, защото са застрашени животите на българските граждани. Адекватната реакция на държавата трябва да е като при заплаха за националната сигурност, а изобщо не виждам тези елементи. Защо нито една институция - нито Народно събрание, нито правителство, нито президент, нито Консултативния съвет за национална сигурност не правят нищо?
 

Този въпрос зададе в ефира на Българското национално радио ген. Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България.

 

"Създаден беше един лекарски щаб в началото на кризата и всичко беше хвърлено там - да се оправят сами”, посочи Атанасов и допълни, че доскоро на поста здравен министър е бил “счетоводител” (Кирил Ананиев, който е икономист и в момента изпълнява длъжността финансов министър).

 

По думите на Атанасов големият проблем на България е в това, че институциите изобщо не са на мястото си, а за да бъдат изпълнявани определени мерки, хората трябва да имат доверие към властта.

 

“Какви мерки можете да прилагате, когато хората ви нямат доверие?”, попита още ген. Атанасов.

 

"Бойко Борисов е човек, който не изпитва срам. Дали ще е с редовни, или с предсрочни избори - ерата на Борисов свърши", коментира още съпредседателят на "Демократична България" и подчерта, че едрите корупционни скандали в периода на управлението на ГЕРБ са над 70”, коментира още съпредседателят на “Демократична България”.

 

Той заяви, че формацията ще отиде на втора среща с “Отровното трио”, ако такава бъде организирана, но не бива да се вадят крайни изводи от отсъствието им при първата.

 

Припомняме, че “Отровното трио” поиска да седне на една маса с извънпарламентарните партии, като на срещата присъстваха “Изправи се.БГ” и “Има такъв народ”. Впоследствие стана ясно, че Мая Манолова, Слави Трифонов и “Отровното трио” ще работят заедно за гарантиране на честни избори чрез доброволческа мрежа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4352 |01.11.2020 Проф. Атанас Темелков: Няма как да сравняваме един човешки живот с дискотеките . 2| 4599 |29.10.2020 Туризмът иска държавата да поема режийните разходи и заплатите заради кризата . 7| 4157 |27.10.2020 Ръководството на БСП: Правителството изпусна нещата с COVID кризата и създава хаос . 39| 8079 |25.10.2020 Атанас Мангъров: Маската ми е от септември, мирише на джоб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads