Реклама / Ads
8| 4555 |31.01.2024 НОВИНИ

Ген. Съби Събев: Има реална опасност Унгария и Орбан да загубят гласа си в Европейския съюз заради Украйна

.
Ген. Съби Събев
Има реална опасност Унгария и Орбан да загубят гласа си в Европейския съюз, защото няма да се търпи дълго тази опозиция, след като има вече политика на Съюза и НАТО по този въпрос. „Унгария ще трябва да преразгледа основно отношението си към Украйна”, заключи генералът. Това заяви първия военен представител на България Алианса ген. Съби Събев.
 

Очакванията му са скоро да се отблокират европомощите за Украйна. „Да се преодолее ветото на Унгария и на републиканците в САЩ. Търсят се и други схеми за предоставяне на помощ, но очевидно Украйна няма да бъде забравена и оставена”, категоричен бе той пред Нова телевизия.

 

 

Започва най-голямото учение на НАТО от десетилетия насам, в което ще участва и България. Според генералът учението е важно, защото ще отработи регионалните планове, които бяха приети миналата година в Организацията. „Най-вече ще се оттренира въпросът за прехвърлянето на войски и техника от Северна Америка. На 24 януари тръгна един голям десантен кораб от САЩ, предстои да тръгне такъв и от Канада”, поясни ген. Събев.

 

Учението има изключително отбранителен характер, по думите на генерала. „Сценарият показва, че ще се разиграва срещу противник, който е почти толкова силен, колкото САЩ - визирайки Руската федерация и нейната агресивна политика спрямо Украйна. Учението има за цел да покаже решимостта, че НАТО е в състояние да отбранява света”, уточни той.

 

„На територията на България не се предвиждат учения с войски. Ще се участва индивидуално със симулирани учения. Наши офицери, които са в щабове на НАТО, ще се включат също. Предполагам, че следващото голямо събитие, след няколко години, ще бъде в Югоизточния регион”, съобщи ген. Събев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4334 |31.01.2024 Правителството плаща 3,2 млн. лв на Симеон Сакскобургготски за имотите, които съдът обяви за държавни . 0| 4031 |31.01.2024 Министър Хинков забранява с още месец износа на инсулини . 11| 4185 |31.01.2024 Проф. Николай Овчаров: Радев иска да превърне партиите в безгласни букви . 1| 6243 |31.01.2024 Компост срещу такса смет ще предлага Терзиев на всички столичани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads