Реклама / Ads
19| 40884 |09.12.2022 НОВИНИ

С генератори срещу Кремъл: Българин доказа, че цивилизацията е по-силна от варварите

.
Генераторите развалиха съня на Путин...
Преди столетия хунският вожд Атила мечтае да превземе Европа и да я присъедини към своята варварска империя. По стечение на обстоятелствата Атила се оказва за известно време в Рим. Там той се запознава с много от постиженията на империята, включително с „голямото чудо“ – баня с басейн с топла вода. Когато се връща при своите, той възлага на един от най-близките си помощници да построи същата баня.
 

Месеци наред обаче това все не се случва, а „дясната му ръка“ се оправдава, че все нещо не се получава. В същото време той постоянно настоява пред Атила, хуните да нападнат Рим, защото в момента са много силни и дори непобедими. Атила му отговаря: Една баня не можем да построим, ти искаш да нападнем могъща империя… Добре, ще стигнем там и какво ще правим след това?

 

По същото време римският император Валентиниан III обяснява на командващия римските легиони Флавий Аеций, известен в историята като „Последния римлянин“ и „спасителят на Европа“ (роден в Дуростор, днешна Силистра, б.р.), че хуните са смъртна заплаха за империята. Пълководецът му отговаря: „Колкото и да са силни хуните, те могат да превземат селища, земи, да убият римски граждани, но никога не ще превземат цивилизацията“.

 

През 451 г. Аеций го доказва в битката при Шалон, където разбива хунските орди. Историците сочат, че в това епично сражение загиват над 160 000 души. Но нашествието на Атила към Европа е спряно.

Запомнете Аеций, роденият в Дуростор велик пълководец.

 

Припомням тази известна история, защото видях репортаж, в който Путин се разхождаше в огромна зала в Кремъл с чаша игристое (имитация на шампанско) и заплашваше, че ще продължи да громи енергоизточници, водни източници и цивилни обекти в Украйна, защото украинците били взривили Кримския мост и руската армия трябвало да ги накаже. Заплаши отново и света с ядрена война, защото не разбирал колко той, Путин, е прав.

 

Само преди дни той извърши инспекция на ремонтите на Кримския мост, управлявайки луксозен… Мерцедес. Дето се вика, една кола като света не могат да направят, но той иска да превзема света и цивилизацията.

 

Затова всяка светнала крушка в Украйна е нож в сърцето на тирана от Кремъл. Всеки спасен човешки живот в операционна, осветена с генератори от България, е бомба. В този сюблимен момент генераторите се оказаха новото оръжие срещу руската агресия.

 

Докато политиците и военните в България умуват дали и какво да изпратят на Киев, един издател – Манол Пейков, им показа как се прави.

 

534 710 лева бяха събрани в рамките на дарителската кампания за закупуване на генератори за Украйна, само за девет дни! Забележете: всеки час са постъпвали по 2621 лева. Кампанията бе организирана от Пейков - издател, преводач и бивш депутат от Демократична България.

 

Ето така се прави. Без мрънкане, политически недомлъвки, измислени аргументи за отлагане и прочие познати ни трикове, за да не се свърши една работа. А не се върши, заради скрити интереси и задкулисни зависимости. Очевадно е.

 

Манол Пейков се изправи срещу Путин, осигурявайки генератори за Украйна, която продължава да воюва с всички сили срещу агресора.

 

Предполагам, че руската посланичка Елеонора Митрофанова ще вкара името на Пейков в следващия „черен списък“ със санкции срещу врагове на Русия, а някой „миролюбец“ в Кремъл ще го подпише. Като по този начин се докаже мащаба на неговата инициатива.

 

Като стана дума за Митрофанова, същата преди дни бе скъп гост на Симеон Сакскобургготски. В момент, когато светът осъжда руската агресия срещу Украйна, а много държави определят режима в Кремъл като терористичен, да си пиеш кафето с Митрофанова, която многократно унижаваше българите и нашата история, е меко казано неадекватно. При това тя бе в пакет с Волоколамския митрополит Антони, приближен на руския патриарх Кирил, известен с принадлежността си към съветските тайни служби и офицерското звание, дадено му от тях. Симеон обясни, че целта била да се посредничи за мир в руско-украинския конфликт. Няма кой да се върже на такъв елементаризъм. Съмненията за обслужване интересите на Москва обаче остават.

 

Тази сутрин военният министър Димитър Стоянов по Нова тв отказа да съобщи, какви точно оръжия, техника и боеприпаси ще изпратим на Украйна. Било тайна. Стоянов ми напомни вица за Гарабед шпионина, който уж е много потаен, но го знае целия блок…

 

След ден-два ще научим от медиите различни версии за това, какво съдържа българската помощ, а Стоянов ще ги нарече „фалшиви новини“. Само че такива новини виреят там, където няма прозрачност, а такива като него се мислят за много по-специални от обикновените граждани.

 

В парламента БСП и „Възраждане“ водят епични битки срещу помощта за Украйна. Те били за мир. Наистина ли вярват, че "миротворците" Ленин и Сталин, които унищожиха милиони руснаци плюс голяма част от интелигенцията, са вечно живи… Стигнаха дотам да извадят от парламентарната група на левицата Явор Божанков, защото смята, че Русия е агресор. Какъвто тя е за целия свят.

Гарнират пропутинската си политика със скандирания срещу еврото. Миризма на мухъл, сяра и нафталин се носи от редиците им...

 

Връщам се на Манол Пейков. Този човек, освен с генераторите, свърши и една друга чудесна работа: доказа, че не са никак малко българите, които са готови да отделят от нужните и на тях пари за битката срещу Путиновата смъртоносна лудост.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4128 |08.12.2022 Кремъл: Русия възнамерява да освободи територията на Украйна, която анексира . 3| 3690 |06.12.2022 Манол Пейков: След края на кампанията пристигат още генератори за Украйна . 4| 3155 |28.11.2022 Стефан Янев: Истинският въпрос, който вълнува българина, е инфлацията и цената на живота . 0| 2863 |23.11.2022 Почти всеки втори българин е дарил средства през 2021г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads