Реклама / Ads
8| 6792 |06.11.2019 НОВИНИ

Георг Спартански: Съобщих в полицията, че има поръчка да бъда „сготвен”

.
Георг Спартански
Имах тежък разговор с началника на полицията на Плевен, три дена преди втория вот. Казах му, че имам информация, че има поръчка да бъда „сготвен“ и да не си позволява да вкарва полицията в угода и услуга на частни, групови или корпоративни интереси. Аз съм на 56 години и съм юрист с 30 годишна диплома и няма да позволя името ми да бъде тежко опозорявано и поругавано то този непочтен начин.
 

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански в студиото на бТВ.

Той бе категоричен, че очаква реакция от правоохранителните органи и според него въпроса е дали полицията не може да се справи с проблема, или не иска.

Подал съм сигнал в полицията за вероятни изборни манипулации. Как органите на реда си вършат работата е показателно за случващото се в държавата.

Крайно време е държавата да си подреди градинката, очаквам и от министъра на вътрешните работи и от премиера да си свършат работата.

 

 „Няма да позволя да бъда обвиняван в купуване на гласове” и „да се прехвърля проблема от болната на здравата глава”, заяви още той.

 

 „Обвинявам тези, които изкарват тези севернокорейски резултати, в нечистоплътно, бандитско и дивашко купуване на гласове”, заяви кметът на Плевен.

 

Той завяи още, че по време на кампанията е „изтърпял невероятни неща от кафяво-жълтите медии”.

 

„Бях оплюван аз и семейството ми, но мълчах, защото не смятам, че трябва да хвърлям камък по всяко куче, което ме лае. Вероятно съм най-оплювания кандидат, по-оплюван от Мая Манолова”, смята Спартански.

 

„На първи тур пак загубих в Буковлък, но не съм го правил на проблем”, каза кметът на Плевен и отбеляза, че това, което го е „взривило” е било обвинението в купуване на гласове.

 

Според него е необяснимо как е станало така, че губи с 3 купени гласа срещу 643 за неговия опонент. „Разликата в Буковлък не е нещо ново за мен, тя е рецидив. Във всяка община на България има един  Буковлък”, каза Спартански.

 

 „Моите застъпници бяха разгонени като пилци”, заяви още плевенския градоначалник.

Някои от тях са били задържани и принуждавани да подписват споразумения, в които да признават, че са купували или са имали намерения да купуват гласове.

 

„Не става въпрос за Георг Спартански. Тук става въпрос за държавата, за законността и за държавността. Някой е заинтересуван да няма нормален изборен процес и хората да не гласуват”, смята кметът на Плевен и настоява да се разследва купуването на гласове, защото действа пагубно на живота в нашата страна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11313 |05.11.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Очевидно се опитват да убият съпругата на Георги от „БОЕЦ“ . 14| 15565 |05.11.2019 Ат. Атанасов: За Георги Харизанов чух, когато го задържаха. Какво стана с делото срещу него? . 2| 3759 |03.11.2019 Георг Спартански: Сигналите за купуване на гласове не ме правят спокоен . 0| 4037 |03.11.2019 Най-висока избирателна активност в Георги Дамяново, най-ниска във Варна и Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads