Реклама / Ads
41| 39161 |09.03.2020 НОВИНИ

Георги Георгиев: Едното е вечерята ми в болница във Франция, а другото обяда в клиника в Силистра

.
ЩЕ ВИ разкажа. Ще пиша много по тази тема, но за сега ще разкажа за само един, може би маловажен и по скоро битов детайл от срещата ми с френската болнична система при трансплантацията на съпругата ми.
 

На снимка 1 – това ми е вечерята в отделението по нефрология. Овкусени печени картофи, грах със зеленчуци, задушени телешко с моркови и доматен сос. Плюс крем, или кисело мляко по избор, плюс багета, плюс сок. Закуска – мини багета, краве масло, сладко от малини, или друг вид, плюс кафе, чай, или сок по избор, плюс някакъв плод. Обяд – поне две ястия, салата плюс десерт и плод. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО храната е топла, сервира се в съдове за еднократна употреба. Не се угояваш, не всичко ми бе вкусно, но се храниш здравословно и пълноценно.


На снимка две – обяд в болницата в Силистра. При друг мой престой във видинската болница преди това, сутрин санитарката идваше с една торба кисели млека. Ние се редяхме с чашките до врата (всеки трябва да си донесе от вкъщи лъжица, вилица, чаша, паница, чаршафи, пижама, чехли и лекарства) Тя сипваше по 4 лъжици кисело мляко на всеки и това ни бе закуската. Сравненито оставям на вас.


ВСЕКИ ДЕН в 8.00ч. сестра и санитарка в Гренобълската болница идваха и сменяха спалното бельо и пижамата ми. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, на всички болни, разбира се. Всички стаи са единични. Лежах в три отделения, заради усложнение, навсякъде е така. В стаята имаш огромен гардероб, баня, тоалетна, телевизор, легло-робот , подвижна маса и подвижно и регулируемо кресло. Леглото е уникално. С постъпването в отделението, като донор ми поставиха гривна с баркод и личните ми данни, същата поставиха и на леглото и навсякъде ме движеха с него. Така е с всички болни.

 

Заедно с леглото си като киборг. То може да се регулира по всякакъв начин. Може да си вдигнеш краката, тялото, главата, може цялото легло да се вдига нагоре, или надолу, или да се сгъне на стол. Има монтиран монитор, вграден кантар и тн. Имаш две стационарни дистанционни, за управление на леглото за дясна и лява ръка, и едно мобилно, което виси над главата ти. Отделно имаш над главата си и до самото легло дистанционно, с което викаш сестрите при нужда.

 

В банята до тоалетната чиния има също дистанционно за контакт със сестрите, както и до душа има второ, което с шнур, който стига до земята, така, че ако ти прилошее и паднеш, да може да ги извикаш. Всички са усмихнати, сърдечни и внимателни и не е по задължение! Една сестра буквално стоеше на колене до леглото ми и един час ми обработваше раната и вливаше антибиотици. Виждах как пациенти целуват ръка на сестрите, аз също го направих.

 

Виждах как лекарите се отнасят с уважение към тях. За десет дни нито веднъж не чух пациент, лекар, или човек от персонала да повиши тон по какъвто и да е повод. В отделението има осем стаи. Само една беше двойна, но ми обясниха, че е за пациенти, които са приети за кратки манипулации за няколко часа и затова е допустимо да са двама. Всички останали стаи са самостоятелни. Около 15 човека на смяна се грижат за 8 болни.


Ако някой си мисли, че в България имаме здравеопазване, жестоко се лъже. Имаме кадърни лекари и сестри, но работеща и ефективна система на здравеопазване нямаме. Превърната е в кочина, както цялата държава. Директорите се назначават по партийна линия, за да назначават и те тези под тях също близки и верни до властта калинки и корумпета, та чак до чистачките. Кадърните, питащите и можещите биват мачкани и гонени.

 

Както и да насочват всички поръчки към обръчите от фирми на управляващата ни мафия, от пералнята, през лекарствата и консумативите до храната и кетъринга. На тройни цени, разбира се. И затова пари за болните и заплати за лекари и сестри няма. Защото паразитите изяждат дори парите за лекарства на онкоболните. За да се угояват свинете, да тъпчат милиарди в офшорките си и да купуват къщи на любовниците си в Барселона с нашата кръв и пари. И НСО да пази Доган, Пеевски и Буда! За този грабеж плащаме и със здравето и живота си. И живота на близките ни. Това е един от аспектите на геноцида на Борисов и мафията наложен над българският народ. И това е един от начините чрез който мафията убива. Убива всички ни. И това зло може да бъде отстранено само по един начин – от гражданите на площадите. Освен за справедливост, това е и битка за живот! БОЕЦ водим тази битка.


В следващи постове ще опиша цялото лечение, подготовка, трансплантацията и грижа след това в Университетската клиника в Гренобъл. Да се знае. Благодаря на всички приятели, бойци и будни българи, които ни помогнаха. Благодаря и на френските сестри, лекари и институции!

 

Георги Георгиев, лидер на БОЕЦ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5006 |08.03.2020 Георги Михайлов: Управляващите сатанизираха медицинските сестри . 12| 6555 |06.03.2020 Нов скандал! Васил Божков и Георги Попов са имали служебни паспорти . 27| 18699 |02.03.2020 Г. Георгиев пред Фрог: Свалят материали от страницата на ”БОЕЦ” за ”Къщата в Барселона”, очаквам физическа разправа . 4| 6860 |01.03.2020 Доц. Георги Попов: Искам да разбия митът, че коронавирусът е чума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads