Реклама / Ads
63| 5948 |27.07.2013 НОВИНИ

Георги Първанов препоръчва на партиите избори през май

.
Партиите да подпишат декларация за промяна и да постигнат съгласие за избори през май, съветва президентът до 2012 г.
 

Бившият държавен глава уточнява ,че документът трябва да съдържа не повече от 6-7 точки и те да не се отнасят само до Изборния кодекс, а до решаването на политическата криза в страната. Това било вид "меморандум" за помирение, който трябва да стане под егидата на президента Плевнелиев."Да, поведението му в момента е спорно, но само президентската институция може да помогне за стъпка към такава декларация, която парламентът да приеме", казва Първанов пред "Преса".

Той подчертава, че декларацията за промяна трябва да визира най-важния въпрос - датата на изборите, и затова трябва да бъде приета от парламента.

Първанов смята, че БСП трябва да приеме решение по трите варианта за излизане от кризата - избори незабавно, което ще е катастрофа, защото те ще повторят резултатите от последните избори, избори след пълен мандат, в което почти никой не вярва, и избори през май, които са най-реалистични.

Той препоръчва разчетите на управлението да са до пролетта. "По-честно и по-положително за работата на правителството е да определим срока, за да вземем инициативата и да се успокоят страстите в обществото", мотивира се бившият лидер на БСП.

За съжаление Първанов е скептичен, че партиите ще стигнат до такова "партньорство за мир". Това изисква всяка страните да седне на масата за преговори без предварителни условия. Борисов пък иска извинение от "Атака". А пък в БСП има много гласове, че ако Станишев се съгласи на преговори, това означава да признае поражение. "А това е край на една не особено славна политическа кариера", смятат критиците му.

Първанов е притеснен, че реваншизмът взима връх в партията му. "Нещо повече, всеки в БСП, който говори за диалог с ГЕРБ се заклеймява", не скрива притеснението си Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6235 |24.07.2013 Първанов: Повтарят се събитията от 10 януари 1997 г. . 6| 6210 |17.07.2013 Калин Георгиев пази парите на Цветелина . 30| 8085 |16.07.2013 Калин Георгиев станал директор в банката на Цветелина Бориславова . 33| 6028 |16.07.2013 Георги Марков: Без нова Конституция няма да минем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads