Реклама / Ads
0| 5738 |29.05.2021 НОВИНИ

Георги Свиленски, БСП: Направихме всичко възможно да обединим левия вот Българският ляв избирател очаква обединен субект

.
Георги Свиленски
”10 милиарда отписани вземания, 10 милиарда чакащи за описване. Това е политиката на ГЕРБ през последните 10 години. Политически уволнения - на шефа на ДАНС… ? Няма как едно политическо назначение да не го последва политическо уволнение, защото не може Тома Биков в предаване да казва, че има подслушвани политици. Президентът да не знае такова нещо. Този председател на кого докладва? На Тома Биков или на президента, който е главнокомандващ и би трябвало да знае това?”
 

Това коментира по БНТ водачът на коалиция "БСП за България" В 24-ти МИР в София Георги Свиленски по повод уволнението на шефа на ДАНС.

 

Свиленски припомни още, че социалните мерки са помогнали само на някои български граждани. По думите му 460 милиона е бил дефицитът в първото тримесечие, а предното правителството е оставило една фалирала държава.

 

"Аз не отпадам от партийното ръководство. Партийното ръководство е такова, каквото го избира Националният съвет. Той е избрал Изпълнителното бюро. Всеки има своите функции - аз като член на Националния съвет и водач на листа", изрази позиция социалистът по повод промените в ръководните органи на БСП.

 

По повод коалицията вляво, обединена около БСП, Свиленски посочи: "Коалицията е добра новина. Българският ляв избирател очаква обединен субект. През последните 15 години това раздробяване - външно инициирано и подпомагано, доведе до това ГЕРБ да управлява 11 години, съсипвайки държавата и раздробявайки левицата. Направихме всичко възможно да обединим левия вот".

 

По отношение работата на служебното правителство, Свиленски изрази мнение, че то досега си върши работата: "Подготвя изборите и показва наследството. Показва какво се е случвало в НАП, АПИ, в службите за сигурност. До момента си вършат работата и не са направили нищо, за което да бъдат критикувани".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3597 |27.05.2021 БСП – София поиска оставката на Георги Ушев . 1| 3409 |26.05.2021 НС на БСП: Изказването на Георги Ушев е напълно неприемливо . 7| 2857 |26.05.2021 Георги Кадиев: Голямата цел е да създадем усещане за събиране в лявото пространство . 12| 3247 |25.05.2021 Георги Кадиев: Има всички предпоставки ”БСП за България” да подобри резултата си на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads