Реклама / Ads
9| 4828 |09.08.2019 НОВИНИ

ГЕРБ издигна осъдения кмет на Септември за нов мандат

.
Марин Рачев
Общинската структура на ПП“ГЕРБ“ в Септември е номинирала с пълно единодушие сегашния кмет на общината Марин Рачев за нов мандат, информираха от екипа на градоначалника. Рачев бе осъден през май от пазарджишкия Окръжен съд-за укриване на данъци
 

Другата номинация бе на народния представител от управляващата партия и бивш зам.-кмет в Септември Даниела Малешкова, която е била подкрепена едва от 4-ма от присъстващите на събранието, а трима са се въздържали. Останалите 33-ма са дали отрицателен вот.

 

Предложението за парламентаристката е било направено от племенника на осъдения заради нелепата смърт на ресторантьор в село Виноградец Лазар Влайков, с чийто законно притежаван пистолет“ Глок“ е бил възпроизведен изстрела от 6-годишно дете, причинило смъртта на бизнесмена, довериха запознати.

 

Подкрепата за досегашния кмет Марин Рачев е била приета с бурни ръкопляскания не само от членовете на общинската структура на ПП“ГЕРБ“, но и от дошли граждани в залата на общинския щаб. Заради факта, че се появи и втора кандидатура-тази на депутатката, поддръжниците на Рачев са поискали чрез областния председател на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов среща с Етичната и с Изпълнителната комисии на партията, за да питат кой им я е спуснал.

 

Тревожното в случая е, че сегашният кмет на Септември и кандидат за втори мандат Марин Рачев бе осъден през май от пазарджишкия Окръжен съд-за укриване на данъци. Присъдата е заради невнесени над 115 000 лв., когато е бил собственик на една от фирмите си през 2005-2007 година.

 

След заседанието на съда кметът Рачев обяви,че не се чувства виновен и ще се бори да бъде оправдан. По въпросното дело магистратите не уважиха искането на прокуратурата за наказание от 5 години ефективно и конфискация на имущество с мотива, че част от престъпленията са по стар, отменен вече закон.

 

Наложеното наказание бе за 2 години и половина лишаване от свобода условно при изпитателен срок от 4 години, да възстанови невнесените суми в хазната с дължимите лихви и да поеме всички разноски по делото. Въпреки това Рачев каза, че не е удовлетворен, тъй като се чувства невинен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5709 |09.08.2019 Бойни самолети на САЩ, Великобритания и Канада се издигнаха срещу руски . 9| 6991 |01.08.2019 ГЕРБ – Русе се разбунтува срещу Борисов . 3| 4124 |30.07.2019 ГЕРБ издига Живко Тодоров за трети кметски мандат в Стара Загора . 23| 4713 |27.07.2019 Нинова от Бузлуджа: Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads