Реклама / Ads
7| 4388 |13.11.2017 НОВИНИ

ГЕРБ очакват ”златния пръст” на Нинова

.
Източник: БГНЕС
ГЕРБ обявиха, че започват да събират парламентарна подкрепа за промени в конституцията и отпадането на давността за престъпления при приватизацията. В управляващата партия са обсъдени пет правни възможности, включително промени в Наказателния кодекс, но са се спрели именно на поправки в основния закон.
 
Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов коментира, че престъпленията при приватизационните сделки имат специално значение за демократичното развитие, а и че предлаганите промени ще дадат яснота за разпределението на огромно държавно и общинско имущество. Според Кирилов приватизацията е пряко свързана с корупцията. Той добави, че "начинът, с който ГЕРБ предлага изменения в конституцията, ще постигне най-стабилния резултат, въпреки че се изисква най-голям парламентарен кворум".

Управляващите съобщиха, че внесат въпросните промени веднага, след като проведат консултации с останалите парламентарни групи, с която ще се търси широка подкрепа. Кога ще се случи това не е ясно, тъй като, както се изрази Кирилов, "нямаме неотлагаеми срокове".

Впрочем председателят на правната комисия поясни, че за внасянето на промените са необходими подписите на една четвърт от депутатите. Но за приемането им са нужни 180 гласа, което означава, че и някои измежду представителите на БСП, ДПС или "Воля" ще трябва да осигурят подкрепа. Ако гласуването се провали, ГЕРБ ще може отново да внесе текстовете си, като в този случай ще им нужна подкрепата на 160 народни представители. Повторното разглеждане на поправките може да се случи два месеца по-късно.

Депутатката от управляващата партия Десислава Атанасова заяви, че е "парадоксално" на ГЕРБ да е необходима подкрепа от един от участниците в приватизацията - председателката на БСП Корнелия Нинова, визирайки участието й в "Техноимпекс" през 1997 година.

"БСП ще се пребори ли със съвестта на собствения си лидер и дали ще подкрепи ГЕРБ в това начинание? Очакваме златния пръст на Нинова при събирането на подписите за промени в конституцията", коментира още депутатката.

Атанасова допълни, че патриотите и ДПС вече са изразили готовност за подкрепа, тъй като от много време "заявявали, че ще борят с всякакви порочни практики". Та и затова от ГЕРБ смятали, че ще намерят подкрепа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8866 |11.11.2017 Богомил Бонев: Чрез атаката си към БСП ГЕРБ прикрива собствената си симбиоза с ДПС . 4| 3858 |06.11.2017 Нинова скастри ГЕРБ - раздавали правосъдиe вместо съда . 3| 4021 |06.11.2017 ГЕРБ с 2 варианта за отмяна на давността за приватизационните сделки . 3| 4820 |03.11.2017 Драгомир Стойнев: Отрекохме се от кмета на Батак през 2015 г., а ГЕРБ го финансира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads