Реклама / Ads
0| 3249 |08.04.2022 НОВИНИ

ГЕРБ погнаха Петков за GemCorp

.
Меморандум или писмо за намерения е подписало правителството с GemCorp и с коя точно компания - офшорната фирма или онази, свързана с Русия? Тези въпроси отправиха от трибуната на Народното събрание депутатите от ГЕРБ към премиера Кирил Петков. Десислава Атанасова от редиците на Борисовата формация попита още кои точно служби проверяват случая, защото според две писма такава проверка няма.
 

"Подписахме намерение за инвестиции в България и това няма никакъв задължителен ефект. Когато подписахме това писмо за намерения, проверихме дали имат руски инвеститори в този момент. В този момент нямат руски инвеститори и освен това съм разпоредил пълна проверка, за да видим 5 г. назад какви инвеститори са имали, за да се вземе решение дали да се пристъпи напред. Няма да подпишем конкретен договор при най-малките съмнения", увери Петков. 


Опонираха му Десислава Трифонова и Десислава Атанасова от ГЕРБ, които зададоха конкретни въпроси, на които не получили отговор, възмутиха се народните представителки. 


"Но е Редно е, господин председател, да уведомите премиера, че неговото присъствие тук не е просто за цвят, а за да отговаря на поставените парламентарни въпроси. По отношение на зададения въпрос от нашата група нямаше нито един отговор. Не стана ясно какво е подписало правителството - писмо или меморандум? Според всички това е меморандум, според Асен Василев този меморандум, който вече е просто писмо, е подписан, защото американското посолство е завело въпросната корпорация в МС. Според посолството това не е така. Не стана ясно от отговора коя е корпорацията - офшорката ли е, или друга някоя, както и дали е възложена на някоя от службите за сигурност проверка на тези корпорации, защото според отговора на две от службите Петков не е възлагал такава проверка", отсече Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3130 |08.04.2022 Изслушват Петков в парламента . 0| 10080 |07.04.2022 Д-р Михайлов: Петков, Василев и Лорер са политически епизод, който няма основание в българския терен . 0| 3384 |07.04.2022 Иван Таков: Коалицията на ГЕРБ-СДС и ДБ днес даде пример за погазване на Наредбите на Столична община . 0| 3898 |07.04.2022 Депутат на Слави към Кирил Петков: Националният интерес и нашата история не се продават, независимо кой е премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads