Реклама / Ads
5| 3780 |20.01.2020 НОВИНИ

ГЕРБ променят закона за наказанията на извършители на тежки престъпления

.
Бойко Борисов с бащата на убитото момиче Източник: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха днес с бащата на убитото 18-годишно момиче в Галиче Асен Руменов. След срещата Борисов се разпореди ГЕРБ да предложи спешно промени в закона. Идеята е да не е задължително намалянето на размера на присъдата при тежки престъпления срещу личността-убийство, изнасилване, блудство, когато са извършени съзнателно от непълнолетни.
 

Ако бъде потвърдено, че убиецът на момичето в Галиче е 17-годишният Аксел, той ще лежи в затвора не повече от 12 години, защото е млад, въпреки че за такива престъпления Нaкaзaтeлният кодекс по принцип предвижда доживотен зaтвoр бeз право на зaмянa.

По време на срещата с премиера Руменов поиска по-тежки наказания за непълнолетни престъпници, какъвто е 17-годишният младеж, отнел живота на неговата дъщеря.

Борисов обеща, че неговата партия ще предприеме "няколко неща", едно от които са законодателни промени. Главният прокурор от своя страна се зарече, че от утре ще са информирани всички окръжни и апелативни прокурори да извършат анализ на лица, които са с повече от две дела. "Когато не се спазват мерките за неотклонение, да им бъде поискано задържане под стража. При нови случаи да бъдат предприети необходимите действия, за да не са на свобода такива хора", допълни Гешев, съобщава Сега.

 

"Обещаха ми всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде унищожен. Той е нападнал възрастен човек, после и полицай, получил е само пробация. Ако беше наказан подобаващо, нямаше да има убийство и дъщеря ми щеше да е жива", заяви от своя страна почерненият родител Асен Руменов, цитиран от bTV.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4786 |17.01.2020 Политически престрелки на ”Дондуков” - Радев не поканил ГЕРБ на дебата . 9| 4411 |17.01.2020 Властта зад Симеонов - подкрепя промените в Закона за хазарта . 0| 3964 |16.01.2020 Проблемите със Закона за личната помощ скараха управляващи и опозиция . 0| 4249 |15.01.2020 ”Дупка” в закона: Защо частни болници могат да купуват лекарства на по-високи цени?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads