Реклама / Ads
68| 5284 |09.07.2011 НОВИНИ

В ГЕРБ съставяли досиета на опонентите, жалваха се от БСП

.
Меглена Плугчиева
В нов скандал се опита да вкара управляващите БСП. Скандален списък с 81 въпроса за съставяне на досиета за политическите опоненти на ГЕРБ в Русенска област, показа пред медиите депутатът от БСП Меглена Плугчиева.
 
В досието се събирала цялата информация за образование, бизнес и роднински връзки, но и ученическите прякори и темите на курсови и дипломни работи на кандидатите в опозиция, включително и вероизповедание. Сред въпросите са и дата на сватбата, ако кандидатът е женен, бивши съпруги или съпрузи и причините за развода, както и хобита и слабости на децата на кандидата.
Сред въпросите е и има ли в кабинета си кандидатът някакви символи на социално положение, фотографии с известни личности и портрети. Въпрос за информация в досието е и какво е теглото на дадената личност, „ръст, външност и умение да я използва". Това е нечувано и обидно, категорична е Плугчиева. Тя призова колегите си да бъде сезиран Европейският парламент и чуждите посланици у нас.
„Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите, които предстоят", обясни народният представител от БСП Меглена Плугчиева.
„Вчера бях в Русенска област и ми дадоха този документ за съставяне на досиета и събиране на информация на опонентите и техните планове. Това е документ, разработен от ГЕРБ, и се раздава, за да се събира информация за всички опоненти на ГЕРБ, които ще се включат в предизборната кампания", добави червената депутатка.
Плугчиева прочете пред журналистите и някои от въпросите в списъка: „Кой къде живее, при какви битови условия. Отделно се търси информация за вероизповеданието, собственост в страната и чужбина - официално и по слухове; знания на езици - явно и скрито; служба в армията, подозрения за някакви машинации; семейно положение; дата на сватбата; кръг на интереси на жената или мъжа; бивши жени и мъже; причина за развода; суеверия; ритуали; вяра в паранормални явления. Ако не употребява спиртни напитки, то реагирали отрицателно, когато в негово присъствие пият други; пуши ли - колко често и какво точно; ако не пуши, възразява ли, когато в негово присъствие се пуши; любимия ястия, в кои барове, ресторанти и казина ходи в града или извън него".
Плугчиева обясни, че въпросниците са й предадени от представители на БСП от русенски регион, които са получили информацията от членове на ГЕРБ. Имена обаче не бяха споменати.
Лидерът на социалистите Сергей Станишев обаче заяви, че не е изненадан от новината. Според него събирането на досието било стил в ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5169 |20.06.2011 Посланици с досиета разиграват министър . 28| 7848 |19.06.2011 Е. Костадинов: Имаше изненади с досиетата тази седмица! . 27| 5053 |28.03.2011 Цветанов: Темата с досиетата не е приключена . 11| 6013 |06.02.2011 А. Христова: Да се извадят досиетата на образователните институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads