Реклама / Ads
84| 6061 |14.03.2012 НОВИНИ

ГЕРБ е за смяна на Константинов, решава последно Борисов

.
Депутатите от ГЕРБ подкрепиха искането на опозицията в седмичната програма на парламента да се включи проекторешение за създаване на временна анкетна комисия, която да провери действията на изпълнителната власт във връзка с ценообразуването на лекарствата, плащани с публични средства.
 

  

Предложението, направено от 52-ма депутати от БСП, ДПС и Синята коалиция, бе представено днес на управляващите от депутата от левицата Мая Манолова.

 

Макар че управляващите рядко приемат подобни предложения на опозицията, този път одобриха включването на точката в дневния ред. Вместо в четвъртък обаче, каквото бе искането на опозицията, въпросът за комисията остана за петък, като последна точка в програмата на парламента.

 

Вероятно депутатите от ГЕРБ отлагат дебата, тъй като не са наясно дали премиерът Бойко Борисов, който до петък е на посещение в Катар, ще даде картбланш за смяна на здравния министър Стефан Константинов.

 

Миналия петък премиерът коментира, че дава пет-шест дни на министър Константинов да се справи с избухналия скандал около лекарствената политика. Настроенията в ГЕРБ са по-скоро за махане на министъра, но все още всички се ослушват какво ще каже министър-председателят. 

 

Здравното министерство вече публикува предложения за законови промени за поевтиняване на медикаментите и се очаква те да бъдат обсъдени с Борисов след завръщането му.

 

Парламентът отхвърли предложението на съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за позицията на правителството за АЕЦ "Белене". Не беше прието и искането на Синята коалиция в програмата да бъдат включени промени в Закона за ДДС. Не беше прието предложението на Станислав Станилов от "Атака" за изслушване на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков за ситуацията в "Горубсо-Мадан". Депутатите отхвърлиха и искането на колегата му Павел Шопов за изслушване на Трайков за цените на горивата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5750 |14.03.2012 Опозицията подхваща ГЕРБ за цените на лекарствата . 53| 6278 |13.03.2012 Станишев: Тумбакът е гол, а ГЕРБ като термити опоскаха всичко . 37| 6443 |13.03.2012 Първанов раздава оценки за Борисов; бил слаб премиер, но спасявал ГЕРБ . 22| 6097 |13.03.2012 М. Димитров: Чакайте популистки мерки в края на мандата на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads