Реклама / Ads
1| 2404 |29.06.2024 НОВИНИ

Германия ще гони демоните срещу Дания на Евро 2024, страхотен коефициент за изненада

.
Тони Крос, Кристиан Ериксен
Датчаните ще черпят вдъхновения от най-голямата победа в историята си. През 1992 г. те отново са аутсайдери, но на финала на Европейското побеждават с 2:0 Германия и печелят трофея.От тогава двата отбора са играли осем пъти помежду си, като Бундестимът има 3 победи и 2 загуби, а три пъти мачът е завършвал наравно. Дали германците ще прогонят датския демон на Евро 24 или "Червеният динамит" ще поднесе изненада?
 

Германия се изправя срещу Дания в осминафинален мач от Европейското първенство. На „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд Бундестимът ще търси класиране на четвъртфиналите, но първо трябва да преодолее коравия тим на Дания. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман завършиха груповата фаза без поражение. след две комфортни победи над Шотландия и Унгария и равенство с Швейцария, като влезлият от пейката Никлас Фюлкруг осигури първата позиция на германците в група А с късен изравнителен гол срещу швейцарците.

 

Скандинавците, полуфиналисти от Евро 2020, минаха групите с три равенства срещу Словения, Англия и Сърбия, завършвайки на второ място в група С само заради по-доброто си класиране след европейските квалификации спрямо словенците. Датчаните бележат трудно, но и също толкова трудно допускат попадения във вратата на Каспер Шмайхел, така че ще се опитат отново с дисциплина и себераздаване да разочароват домакините още преди четвъртфиналната фаза.

 

Фюлкруг вкара четири гола в шест големи турнирни изяви за Германия, като всичките му изяви и голове идват като резерва, което предполага, че друга роля от резервната скамейка може да бъде по-ползотворна.

 

 

Тони Кроос завърши 324 подавания в груповата фаза на това издание, най-много от играч в една групова фаза на Европейското първенство. Сред всички играчи, играли над 1000 минути в състезанието от 1980 г. насам, Кроос е направил най-много подавания за 90 минути от всички играчи (92).

 

И все пак Дания има свой собствен маестро в полузащитата в лицето на Кристиан Ериксен.

 

Играчът на Манчестър Юнайтед беше пряко замесен в 55% от 42-те удара на Дания, като направи 10 опита и създаде шанс за още 13 удара в груповата фаза. Той е първият датчанин, регистрирал както 10+ удара, така и 10+ положения, създадени в едно издание на голям турнир (Световно първенство/Европейско първенство).

 

Въпреки креативния Ериксен, който блестеше, Дания имаше късмета да завърши на второ място в своята група, зад Англия и пред Словения.

 

Дания достигна фазите на директните елиминации на Европейското първенство в последователни издания за първи път в историята си, след като игра полуфинал на Евро 2020 преди поражението от Англия след продължения.


Изглежда, че няма нищо, което да разделя тези две страни по отношение на рекордите един срещу друг, като и двете спечелиха две от четири предишни срещи на големи турнири.

 

Дания загуби всичките си пет от предишните си мачове на Европейски първенства срещу домакините, включително един срещу Германия в груповата фаза през 1988 г. и отпадането им от Англия през 2021 г.

 

През новия век Дания води с 2 успеха срещу един за Германия, а 3 срещи приключват при равен резултат.

 

В общата статистика "червения динамит" е с 4 победи, "Бундестима" е с 2, а другите 3 срещи са завършили без победител.

Преглед на коефициентите в две бетинг компании показва, че коефициентът за успех на Дания днес е много обещаващ.

 

В bet365.com успех за скандинавците е оценен с 5.75, равенството в редовното време е на 3.80, а победа за Германия - 1.61.

 

Новият оператор BETHUB.BG дава още по-добри коефициенти. Успех за Дания е оценен с 6.25, равенството - 4.15, а победа за домакините на ЕВРО 2024 е 1.67.

 

В ранния двубой на „Олимпиащадион“ в Берлин, Италия ще се опита да продължи защитата на титлата си срещу добре организирания тим на Швейцария. Играчите на Лучано Спалети се промъкнаха през иглени уши до осминафиналите, след като надвиха Албания на старта с 2:1, загубиха минимално от Испания с 0:1, а след това се нуждаеха от късен гол на резервата Матия Дзакани срещу Хърватия, с който да завършат втори в групата.

 

Швейцарците на Мурат Якин показаха далеч по-добро лице, като взеха откриващия си мач с Унгария след 3:1 и направиха равенства с Шотландия и Германия, но и в двете срещи имаха своите шансове за пълен комплект от точки. Сега, „кръстоносците“ са готови да продължат похода си на Евро 2024, като изхвърлят неубедителния дотук шампион.

 

Победителят от двойката Швейцария – Италия чака на 1/4-финалите Англия или Словакия, докато германци или датчани ще срещнат в последните осем Испания или Грузия

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 2627 |29.06.2024 Музикантът Венци Митов към политиците: Били сте се, недобили сте се там... идете и си ударете по един шамар като мъже . 10| 3014 |29.06.2024 Задържаха хакера "Емил Кюлев", крал данни от държавни институции, банки и застрахователи . 3| 2472 |29.06.2024 Режисьорът Теди Москов: Просто правя неща, които не приличат на другите . 12| 2267 |29.06.2024 Сергей Станишев: Три години сме в безвремие и България не се движи на никъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads