Реклама / Ads
10| 7974 |20.02.2020 НОВИНИ

Гешев проговори за приватизацията на ”Булгартабак” и обеща разследване

.
Главният прокурор Иван Гешев увери от Благоевград, че всички приватизационни сделки, включително тази за ”Булгартабак”, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, ще бъдат проверени. По този начин той задочно отговори на питане на Фрог нюз, защо прокуратурата избягва тази тема, която е оплетена в политика и корупция.
 

Само преди ден във Фрог нюз бе публикуван материал  със заглавие: "Да се захване с „Булгартабак“ не е досаден съвет към Гешев, а негово задължение".

 

"Разбрах, че държите много на „Булгартабак“" каза той и уточни , че ще се проверяват всички сделки, а в хода на разследването ДАНС първо ще изведе "сметката" - колко активи са продадени и колко пари са получени за тях. "Почва се с най-големите активи. Защото е ясно "Кремиковци" какъв актив беше, а го продадоха за 1 долар", обясни Гешев и добави: "Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора".






Във връзка с публикуваната от прокуратурата оригинална бланка за криминалната регистрация на хазартния бизнесмен Васил Божков, която била намерена при претърсването на офисите на ул. "Московска" 43 в София, Гешев заяви, че това не било нищо повече от "спомен и артефакт". "В един момент Божков се е почувствал по силен от държавата и си е оставил трофей", каза главният прокурор. Той коментира и иззетите антики: "Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите".

 

Той отклони въпроса дали държавното обвинение е направило справка какви данни за корупция стоят зад решението на Държавния департамент на САЩ да санкционира съдия Андон Миталов. Въпросите, които касаят съда, са към Лозан Панов. Прокуратурата трябва да си реши собствените проблеми", категоричен е Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3967 |20.02.2020 Гешев за случая “Божков”: Оттук нататък топката е в ОАЕ . 6| 5493 |19.02.2020 Добромир Гущеров: В приватизацията едно е незаконно, друго е неморално . 4| 8831 |18.02.2020 Зам.-шеф на спецпрокуратурата става В. Маджарова, отказала да разследва Гешев . 10| 4575 |17.02.2020 Румен Христов: Разследването на приватизацията да завърши поне с морално осъдени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads