Реклама / Ads
41| 11309 |22.08.2020 НОВИНИ

Спонсори и НС ще докарат 700 прокурори и следователи в София да славят Гешев

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Близо 700 прокурори и следователи от страната са призовани да участват в национално съвещание, свикано по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. То ще се проведе в Дом №2 на резиденция ”Бояна”. На участниците е заявено, че на тези, които не присъстват, това ще се отрази зле на кариерата. Който няма превоз, ще му се осигурява такъв от парламента и спонсори. Това разкриха пред Фрог нюз обвинители, които не пожелаха имената им да бъдат цитирани.
 

Те и техни колеги обсъждали, че мероприятието е като масовките от 50-те години. Този път трябвало да заклеймят протестите и да защитават Гешев.

 

Темата на националното съвещание в понеделник (24 август) е “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз”.

 

"Съвещанието се организира във връзка с декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10.08.2020 г. по повод опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск", се казва в съобщение на държавното обвинение.

 

За участие в Националното съвещание желание са заявили над 700 прокурори и следователи от цялата страна.

 

Покани да присъстват на Националното съвещание са отправени към представители на парламентарно представени политически партии, до президента, министър-председателя,членове на Висшия съдебен съвет, до Инспектората към ВСС, както и до дипломатическите представителства на страните членки на ЕС.

 

Събитието е открито за средствата за масово осведомяване. Съвещанието ще започне от 11.00 часа в Резиденция „Бояна“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6777 |03.08.2020 Отровното трио: Кога главният каскет на републиката ще разследва прокурорите от ”Осемте джуджета”? . 8| 7050 |29.07.2020 Анна Заркова: Кое ни е интересно? Кажете. Че да чуят прокурорите поне какъв ни е ”общественият интерес” . 12| 7543 |24.07.2020 Румяна Ченалова: Прокурори, спите ли? . 15| 13750 |14.07.2020 Съюзът на съдиите към прокурорите: Не бива да не си даваме сметка за очевидното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads