Реклама / Ads
20| 134460 |28.09.2022 ГЛАСЪТ

Гешев вади Борисов от изборите заради Турски поток? Скандалът добива гигантски размери

.
Гешев и Борисов
Гръмовен скандал, свързан с национално предателство, е прикриван близо 5 години. Вчера стана ясно, че президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председатели на Народното събрание са били запознати през 2017 г. със справки на ДАНС за проекта „Балкански поток“.
 

В тях се твърди, че целта на Русия с този проект е до 2020 г. да изолира Украйна като трасе за доставка на газ за Европа, а от газовите доставки през наша територия България няма да получи газ. Разкритието е на разследващия сайт bird.bg.

 

Хайде сега да видим главният прокурор Иван Гешев какво ще измисли, за да погази закона и да не започне разследване на всички данни, факти и обстоятелства, разкриващи скандалното отношение на висши държавници към националната сигурност на България.






Известно е, че тогава премиерът Бойко Борисов дава всичко от себе си проектът да се случи до края на 2020 г., включително чрез драстични нарушения на законодателството и изпращане на подразделения от армията да строи проблемните участъци.

 

В справките на на Държавна Агенция „Национална Сигурност“ Седмична информация рег. N° KA-6-1507/10.10.2017 г. и Седмична информация рег. N° KA-6-1931/11.12.2017 г., които се предоставят на върховните управляващи – президент, премиер и председател на НС, все още не става дума за „Балкански поток“, а за „проект за пренос на газ по съоръжение от Турски поток“.

 

Ако Гешев спазва Конституцията на РБългария трябва веднага да разпореди разследване на изнесените данни. Също да започне предварително производство срещу замесените лица.

 

Държавният глава се ползва с имунитет и в момента е недосегаем.

 

Бившият премиер Борисов има временен имунитет, като кандидат за депутат от ГЕРБ. Но ако Гешев обяви, че обвинението се е самосезирало по слуая, Борисов може да се оттегли от изборната надпревара.

 

Без имунитет са и двамата председатели на Народното събрание, които са били действащи по време на представените докладни от ДАНС. Това са Димитър Главчев (19.04.2017 - 17.11.2017) и Цвета Караянчева (17.11.2017 - 26.03.2021). Същото важи и за тях, ако са кандидати за народни представители.






Цената на проекта и трасето напълно отговарят на реализирания от Борисов газопровод, представен от пропагандната му машина като „диверсификация“ на газовите доставки и прекръстен от самия него на „Балкански поток“. Истинската цел, както се вижда от справката на службите, е изцяло в полза на Русия, чрез „eвентуално преустановяване на преноса през Украйна“, ако проектът бъде довършен в срок.

Втората справка от декември 2017 г. доказва, че още тогава и Борисов, и Радев са знаели, че по тази тръба България няма да получи никакъв газ. В нея се казва, че „Газпром“ едностранно е променила параметрите за пренос на газ през българска територия и целият обем ще се транзитира през България в посока Сърбия, Гърция и Македония, като „количества за вътрешния пазар не са предвидени“.

 

Нито държавният глава, нито премиерът, нито председателят на Народното събрание тогава Димитър Главчев и Цвета Караянчева, са реагирали на този диктат. Напротив, всички усилия на кабинета Борисов бяха хвърлени, за да се построи тръбата в изискуемият от Кремъл и Путин срок – декември 2020 г.

 

Въпреки, че е запознат с констатацията на ДАНС, че газ за България няма да има, Борисов говори публично съвсем друго. На 1 юни 2020 твърди, че тръбата ще докарва газ „от различни източници – от САЩ, Русия, Азербайджан, Катар, Саудитска Арабия“. Пълна лъжа!

 

Известно е също, че президентът Румен Радев се среща с Владимир Путин в Сочи през май 2018 г., за да обсъди евентуално трансформиране на проекта „Южен Поток“ под нова форма. След разговорите Путин е цитиран да казва, че след няколко дни ще приеме в Москва премиера Бойко Борисов и ще продължи с него тази дискусия.

 

За това какво се е случвало в Москва стана ясно от неотдавна изтекъл запис на Бойко Борисов, вероятно с началника на кабинета му Румяна Бъчварова. В него се чува следното: „Добре, айде… Къде заминавам… Да… Не искам да му подготвям, но… това е така… но след срещите на различни нива, може да ни натискат за нещо, но аз им отказах, но после мога да бъда сговнен. Ето това може да отмятаме шест, седем, осем докато се проведат дълбоките срещи като се разберем с Путин, че трябва да има и ще има…“






Така и става. Дали Борисов е „сговнен“, от кого и защо – трябва да разследва и установи Иван Гешев. Ако спазва закона, Гешев трябва да направи точно това, а Борисов да се оттегли от изборите. Той обаче няма да стане, защото двамата са в комбина още от времето, когато на Гешев е възложено делото срещу фалираната КТБ, а хора от кръга на Борисов разграбиха част от активите на банката. Гешев няма да си мръдне пръста да разследва и защо Борисов вкарва в Руски/Турски поток 2,8 милиарда лева на българските данъкоплатци, осигурени му чрез гласуване в парламента. Защото такава е омертата на задкулисието.

 

Гешев ще остане верен на съветите на Борисов да се прави на прост и ще продължи да го пази. От друга страна, ако се задейства по закона и правилата, ще има шанс, макар и мъничък, да запаси поста си на главен прокурор, който все повече се клати.

 

Тук може да видите и прочете пътната карта на  договора и пътната карта на ”Балкански поток”

 

За първи път: Договорът за Балкански поток тук. С него Борисов подписал присъдата на милиони украинци – I част

 

Руски поток на Борисов и Путин ни зароби. Предателският Договор, с който това стана – тук. Част II

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 15838 |25.09.2022 Борисов на дебат? По-скоро ще ни дадат Световното по футбол . 3| 107824 |15.09.2022 Вместо да реанимира Борисов, Вебер го закопа на 2 метра под земята . 0| 20810 |14.09.2022 Похвална инициатива! Всяка поява на Ясен Тодоров прави мечешка услуга на Борисов, Гешев и сие . 2| 50967 |12.09.2022 Руски поток на Борисов и Путин ни зароби. Предателският Договор, с който това стана – тук. Част II

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads