Реклама / Ads
7| 4456 |05.08.2015 НОВИНИ

Гневни варненци нападнаха местния парламент, завардиха изходите

.
Иван Портних се намеси в спора между граждани и съветници
Бунт във Варна! Недоволни граждани се вдигнаха срещу общинския съвет в града. Протестиращи нахлуха в заседателната зала на общината по време на сесията и освиркаха съветниците. Стигна се и до сблъсъци.
 

Шест различни протеста се смесиха в последната сесия за този мандат на варненския общински съвет. Залата беше препълнена с гневни хора, които скандираха "оставка" и "мафия". Стигна се и до сблъсъци, защото съветниците поискаха да излязат от залата, докато обстановката се успокои. Гражданите обаче не одобриха това и завардиха изходите, съобщава НТ. 

 

Най-гръмки в освиркванията беше групата на жителите на квартал „Възраждане”, които са против изграждането на социален блок, в който твърдят, че ще се настаняват само роми.

 

Срещу тях в залата викаха жителите на комплекс „Чайка”, които не искат квартала им да се презастроява.

 

Фенове на футболен клуб „Спартак” показаха гнева си към общинския съветник Янко Станев. Той беше част от ръководството на клуба и феновете го винят за фалита на любимия си отбор.

 

Виковете продължиха почти 2 часа, без да се стигне до конкретни решения. Тогава в спора се намеси кметът Иван Портних, който оттегли точката от дневния ред за стратегията за интеграция на ромите.

 

 „Нека да се огледа още веднъж внимателно, нека още веднъж да се направи диалог с гражданите. Подчертавам никакъв блок, ромски както го наричат, няма никога да има”, заяви Иван Портних. 

 

„Не може да има интеграция, където отново се струпват цели групи от един етнос”, смяна Таня Василева, „Социални дейности“-Община Варна. 

 

„Това е една малка победа, с която ние се гордеем и няма да допуснем този проект по какъвто и начин, когато и да бъде внасян отново”, заяви Тодор Петронов, жител на кв. „Възраждане”. 

 

И когато страстите се успокоиха, общинските съветници обещаха на утрешното си заседание да предоставят базите на „Локомотив” на футболен клуб „Спартак”. Малко след това беше отменен планът за застрояване на квартал „Чайка”. След като всички протестиращи си тръгнаха от залата удовлетворени, започна истинската работа на Общинския съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6601 |31.07.2015 ГЕРБ гневни, предоговарят коалицията с РБ . 0| 4178 |19.06.2015 Борисов: Помагаме на варненци спокойно да се къпят в морето . 9| 8540 |13.06.2015 Змии нападнаха големите градове . 9| 5859 |10.06.2015 Македонците гневни, паметникът на Самуил в Скопие-неразумно скъп и не свети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads