Реклама / Ads
0| 5319 |16.08.2008 НОВИНИ

Големият син на Сакскобургготски катастрофира сериозно

.
Князът имал сериозна черепномозъчна травма, а двете му ръце били силно увредени и не било изключено да бъдат ампутирани. Състоянието на съпругата му не е сериозно.
 

 

Княз Кардам, най-големият син на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и съпругата му Мириам са пострадали тежко при катастрофа край испанската столица вчера.

Инцидентът е станал по автомагистрала N-1 в посока към Мадрид. Автомобилът на княза, марка „Ягуар”, излетял от пътя по неизвестни до момента причини, ударил се в дърво и се преобърнал. Заедно с княза в автомобила е била и съпругата му Мириам Унгрия. Князът е настанен в болница „12 октомври”, а съпругата му в болница „Ла Пас”. По информация, предоставена от службата за спешна медицинска помощ, ЕФЕ, че князът е със сериозна черепномозъчна травма и двете му ръце са силно увредени и е възможно да се наложи да бъдат ампутирани. Съпругата му е със счупен лакът и множество натъртвания, но състоянието й не е сериозно.

kardam.jpgГоворителят на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева потвърди информацията за катастрофата, обяснявайки, че княз Кардам е пострадал по-тежко. Снощи е бил  подложен на операция. Засега няма допълнителна информация за състоянието на княз Кардам и съпругата му. От посолството на България в Мадрид казаха, че са звънели в лечебното заведение, където е настанен князът, но никой не е отговорил. На място в болницата бързо е пристигнал и Симеон Сакскобургготски.

46-годишният Кардам, княз Търновски, е най-голямото от петте деца на Симеон Сакскобургготски. Той е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и е първият син на цар Симеон II. Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като аграрикономист в компанията GIC, Вирджиния. Става търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, генерален директор на проекти UMTS.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7190 |03.08.2008 Баварската телевизия прави филм за Симеон Сакскобургготски . 32| 12598 |19.07.2008 Поли Карастоянова стана съветник на Симеон Сакскобургготски . 9| 5299 |27.06.2008 Симеон Сакскобургготски участва във форум за Средиземноморски съюз . 0| 6701 |01.05.2008 Кола на БНТ катастрофира, петима са ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads