Реклама / Ads
3| 4313 |08.06.2019 НОВИНИ

Горанов не бил виновен за субсидиите, няма оставка

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Разговорът за оставката ми е между мен и премиера. Преценихме, че не се налага. Аз продължавам да твърдя, че в нашият прочит на закона за политическите партии е нямало умисъл някой да се облагодетелствува за сметка на друг. Затова не мисля, че има извършено престъпление.
 

Това каза пред bTV за надвзетите от партиите държавни субсидии Владислав Горанов, заради което БСП поиска оставката на финансовия министър.

 

Той коментира и предложенията за сваляне на ДДС на някои хранителни продукти: Според него когато говорим за промяната на ДДС трябва да тръгнем от философията - какво всъщност представлява този данък. Пактиката показва, че намаляването на ставката по-скоро увеличава маржа на печалбата, а не води до понижаване на цените на стоките. Твърде вероятно е цената да не падне, а да се акомулира дефицит за фиска. Политиката трябва да се прави през разходната част, а не чрез приходната. Промяната на ДДС няма да свърши нищо. Ние с Борисов имаме разминавания по този въпрос, ще споря с него и накрая той може би ще надделее. Все пак ние имаме лидер, каза още финансовият министър.

 

Горанов коментира и сделката за F-16: Ние сме членове на НАТО и трябва да имаме авиация. Ние нямаме алтернатива от къде да закупим самолети. Сигурно руските машини са по-евтини. Но когато очакваш една солидарност и готовност на нашите партньори в НАТО да се включат в нашата сигурност, няма място за колебания. За радост можем да си позволим да платим изтребителите на куп. Но се надяваме тази сделка да я реализираме на траншове. Това е нашата първа сделка с американците, но ако има други в бъдеще, вероятно те ще бъдат реализирани при по-благоприятни условия, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3742 |07.06.2019 Горанов за платените субсидии: Има различно виждане как следва да се чете законът . 14| 14381 |06.06.2019 Слави Трифонов: Със субсидия 1 лев Борисов спасява Горанов и удържа народния гняв . 3| 3837 |05.06.2019 БСП и ГЕРБ спорят по сутрешните блокове кой е виновен за гафа с партийните субсидии . 8| 4662 |04.06.2019 ВАП сезира Горанов за надплатените субсидии на партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads