Реклама / Ads
12| 6160 |12.12.2019 НОВИНИ

Горанов като Матросов на амбразурата за Борисов, но плахо и без факти

.
Владислав Горанов
Не съм съгласен с позицията на президента Радев, че не трябва да разчитаме на външните оценки по отношение на кредитния ни рейтинг. С такива изявления президентът показва, че е приел ролята на лидер на опозицията и това вреди.
 

Така изрече преди време, вероятно лошо посъветван, че външните инвестиции спадали съществено, което не е вярно нито фактологически, нито номинално, а с такова говорене ти всъщност влияеш на бизнес климата в страната и прогонваш потенциални инвеститори. Това коментира пред bTV финансовият министър Владислав Горанов по повод вчерашното интервю на президента Румен Радев.

 

,,Очевидно малкият му политически опит не му дава покой и той търси сравнения с Георги Първанов и това безпокойство в неговите действия не е съвсем обективно. Но вижте, Първанов беше лидер на БСП, а сега и времената са други. От кабината на изтребителя до държавен глава има доста голямо политическо разстояние. Поднасянето на манипулативни факти не прави чест на държавния глава, който трябва да има ролята на коректив. Но не мисля, че трябва да отдаваме такова внимание на позицията на президента. Явно Конституцията му е тясна, а и самият той издига в култ хейта', коментира още Горанов и допълни, че Румен Радев можеше да инициира дебат за конституционни промени в началото на мандата си, а не чак сега.

 

На въпрос за вдигането на размера на партийните субсидии Горанов посочи, че до това решение се е стигнало, тъй като от Обединени патриоти били заплашили гласуването на бюджета за следващата година. ,,В момента, в който чл. 64 не се прие в нито един от предложените варианти, на следващото гласуване няколко десетки норми не бяха подкрепени от нашите партньори от Обединени патриоти'', разясни Горанов.

 

,,Да, получихме сигнал в Министерството на финансите, в който има твърдение, че Комисията по хазарта през годините така е определила начина на организация, че това води до ефект на спестяване на таксата, която се дължи по Закона за хазарта. Така че днес възложих проверка на Комисията по хазарта и чакаме резултатите. Става въпрос за избягване на плащане на данъци, което е криминално деяние'', сподели Горанов по повод сигнал, според който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере около 250 млн. лв. такси от най-голямата частна лотария у нас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6579 |12.12.2019 Паника! Извънземни като медуза налазиха Русия /видео/ . 31| 15257 |12.12.2019 Борисов ни преметна яко, че е имало авиокатастрофи, докато шеф на ВВС е бил Румен Радев . 8| 11657 |09.12.2019 Ивайло Цветков: Ако десните така продължават, Борисов ще управлява докато си иска . 13| 4991 |08.12.2019 Експерти: Докато мисленето не измести зубренето, образованието няма да се промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads